Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin çeşitli birimlerinde araştırma görevlisi olarak çalışan 80 kişiden 4'ü görev süreleri dolduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bir anda işsiz kalmaları sebebiyle psikolojik bunalıma giren araştırma görevlileri, söz konuşu işlemin hukuksuz olduğunu söylüyor.

Araştırma görevlileri işten çıkarılmalarına dair talimatı dekanlar aracılığı ile Rektör Ferit Bernay'ın verdiğini iddia ederek yetkililerden yardım istiyor.

OMÜ İlahiyat Fakültesi'nde 10 yıl araştırma görevlisi olarak görev yaptıktan sonra işsiz kalan Ali Bolat, akademik çalışmaları sonucunda elde ettiği puanın profesörlerden fazla olmasına rağmen ilişiğinin kesilmesine anlam veremediğini anlattı. Bolat, 'Bir rektörün yetişmiş bir araştırma görevlisini kapı dışarı edecek lükse sahip olduğuna inanmıyorum.' dedi. Diş Hekimliği Fakültesi'nden atılan 11 yıllık araştırma görevlisi Ayda Kayıpmaz da atama ilanlarının alınacak kişiye göre belirlendiğine dikkat çekerek 'Her defasında ilanlarda kişiye özel bir tarif yapılarak başvurum kabul edilmedi. Yargıya başvurdum. Dava lehime sonuçlandı. Bunun mukabilinde de görev sürem bittiği için üniversiteden atıldım. Kanuna göre ilişiğimin kesilebilmesi için yüz kızartıcı suç işlemem lazım.' diye konuştu. Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümündeki görevine son verilen Dr. Erol Terzi ise, şu anda istatistik bölümünde dışarıdan alınan elemanların görev yaptığına dikkat çekerek 'Başka fakültelerde öğretim üyeleri ders vermek için görevlendirilirken biz işimizden ediliyoruz.' dedi. Karşılaştıkları haksızlıktan dolayı gece-gündüz ağladıklarını söyleyen işsiz araştırma görevlileri, üniversiteden olumlu bir haberin gelmesini bekliyor.