LYS'YE 1 KALA...
Sevgili üniversite hazırlık öğrencileri...
Geride bırakılan YGS ardından yaklaşmakta olduğumuz bir LYS gerçeği sizleri beklemekte ve içinde bulunduğumuz zaman dilimi ise bu sınavda başarılı olabilmeniz adına en önemli günleri oluşturmaktadır.
Yıllardır edindiğimiz tecrübeler şunu ortaya koydu ki özellikle LYS açısından son bir ayda ortaya konulacak emek bu sınavdaki başarımızı yüksek oranda etkilemektedir.
Bunun çeşitli nedenleri var;
1. YGS den istediği sonucu alamayan ve bir sonraki yıla bırakırım düşüncesi ile LYS ye istediği kadar verimli çalışmayıp sistemden çıkan rakipleriniz ki bu çok yanlış bir düşünce sahaya çıkmadan maç kazanılmaz ya da kaybedilmez önce gereken hazırlığı mutlaka yapmamız gerekmektedir. bir sonra ki yıla bırakacak olsak bile şu an yapılacak çalışmalar yine bizim için kazanç olacaktır.
2. Son ay özellikle verimli yapılacak bir çalışma sistemi yani eksiklerin doğru belirlenerek bunlardan hangilerini en iyi şekilde tamamlayabiliriz? sorusuna doğru cevap bularak yani daha kısa metrajlı daha kolay ama soru sayısının fazla olduğu konular seçilerek tamamlanırsa daha kısa sürede kazancımız daha yüksek olacaktır. yani bir uzman yardımı ile yapacağımız verimli bir program bizi çok ilerilere taşıyabilir.
3. Bir diğer avantajımız ise yorulan rakiplerin bu dönemde bir hayli fazla olması... yani yarışın son döneminde atılacak bir depar bizim için avantaj olacak ve bu sınavın bir puan sınavı değil bir sıralama sınavı olduğunu göz önüne alırsak rakiplerin yavaşladığında bizim hızlanmamız en büyük avantajımız olacaktır.

Bütün bunlarda ziyade asıl önemli olan bizim son ay neler yapmamız gerektiği;

muhtemelen konularımız bitmiştir ya da bitmek üzeredir. bu aşamadan sonra tüm konuların ne kadarına hakimiz ve kalan sürede hangilerini tamamlamalıyız? sorularına cevap aramak olacaktır.

sizlere önerim farklı yayınlardan bir çok deneme tedarik edip. bu denemeleri günlere bölerek yani :

her gün için belirleyeceğiniz iki ders olsun mesela bir sayısal öğrenci için örnek bir program oluşturalım;

PAZARTESİ: MATEMATİK-KİMYA
SALI:FİZİK-BİYOLOJİ
ÇARŞAMBA:GEOMETRİ-MATEMATİK
PERŞEMBE:FİZİK-KİMYA
CUMA:GEOMETRİ-BİYOLOJİ
CUMARTESİ; MATEMATİK-FİZİK
PAZAR:KİMYA-BİYOLOJİ

(Bu tamamen örnektir sadece yapılması gerekenlerde mantığı kavramanız adına her öğrencinin seçmek istediği bölüme yada eksiklerine göre bu program değişik hazırlanmalıdır.)

dersleri günlere böldükten sonra pazartesi matematik denemesi ile başlıyoruz. önce denemeyi çözüp yanlış ve boş yaptığımız konuları belirleyip bunlarda iki tanesini çalışıp testlerini çözüp anlamadığımız yerleri bağlı bulunduğunuz eğitim kurumunda o hafta mutlaka ama mutlaka tamamlayıp eve geldiğinizde tekrarı yapılmalıdır. tabi ki bu seçilecek iki tane konuda rastgele değil daha önce dediğim gibi daha rahat tamamlanabilecek bize getirisi en fazla olacak konular olmalıdır. daha önceki yıllarda hangi konudan kaç soru gelmiş tablosuda sizlere bu konuda fikir verecektir. matematik ardından bu işlemi kimya için...
sonraki günlerde oluşturduğunuz programa göre hangi gün ne çalışılacaksa bu dersler için uyguluyorsunuz...

yani sevgili arkadaşlar; her gün 2 ders 2'şer konu yani günde 4 yani konu çalışmış olacak ve kurumunuzda bu eksikleri tamamlatacak ve sınava kadar bunu her gün yaptığınızı düşünürseniz kalan 40 günlük zaman 40*4 en az 160 konu tekrar etmiş olacaksınız ki bu gerçekten büyük bir rakam biliyorsunuz. bu 160 tekrardan sadece ama sadece 20 konu tamamlayabildiğinizi düşünün ve her konudan gelecek 2 soru olduğunu 40 net artırabilirsiniz şu kalan zaman diliminde en asgari ihtimalle...

sevgili arkadaşlar bu anlattıklarım aslında sadece işin kısacık bir özeti kalan bir ay kendinizi iyi takip etmeniz iyi takip ettirmeniz iyi yardım almanız ve iyi taktiklerle çalışmanız gerekmektedir. unutmayın başarı sadece çok çalışmanın değil doğru çalışmanın hatta doğru yönlendirilmenin bir sonucudur.

son 1 ay ortaya koyacağınız emek bundan sonra ki 25 yıllık mesleğinizi hayat standartlarınızı eşinizi dostunuzu kısaca hayatınızı belirleyecek...

kendiniz için bu kalan zamanı iyi değerlendirin yardım alın ve inşallah çok başarılı olun smile ifade simgesi

sevgi ve başarı dolu günler dilerim...

Murat EĞİTİMDANIŞMANI
Psikolojik danışman ve dynaMic eğitim kurucusu