Hayırseverlerin yaptıracağı okulların temel atma törenine katılan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Birecik ilçesinin eğitime karşı duyarlılığından memnun olduğunu söyledi.

Eğitim noktasında en çok desteği sağlayan ilçenin Birecik olduğunu vurgulayan Vali Nuri Okutan, ilçenin bu tür faaliyetleri ile tarihine ve kültürüne yakışır tavırda bulunduğunu belirterek, ''Bu ilçemiz tarihine ve kültürüne yakışan çalışmalar yapmıştır. Birecik halkı eğitim konusunda devamlı duyarlı davranmıştır. Bu okul inşaatlarına vatandaşlarımızdan yaklaşık 2,5 milyon lira bağış yapılmıştır. Bunun yanında devletimizde 2 milyon lira katkı sağlayarak okul inşaatlarının yapımına başlanmıştır. Burada sizlerin huzurunda bu hayırseverlere hayırlarının kabulünü diler, teşekkür ederim.''dedi.

Kaymakam Ozan Balcı ise ilçede her geçen gün okul ihtiyaçlarının arttığını ifade ederek, İlçede devlet vatandaş işbirliği içinde yapılan dayanışma sonucunda çok güzel eserlerin ortaya çıktığını kaydetti. Gün geçtikçe okul ihtiyaçları arttığına işaret eden Kaymakam Balcı, duyarlı vatandaşların devlete verdiği destekle eksikliklerin giderilebileceğine inandığını söyledi.Ayrıca, Birecik'te SBS birincisi olan Merve Türkdeniz'e Vali Okutan'ın eliyle hediye verildi ve Okutan, Merve'yi tebrik edip başarılarının devamını diledi. Okul yaptıracak hayırseverlerle protokol imzalandıktan sonra Vali Nuri Okutan beraberindekilerle ilçede inşaatı devam eden 18 derslik ilköğretim okulu, 18 derslikli fen lisesi, 8 derslik anaokulu, 18 derslik Anadolu kız lisesi ve 100 kişilik öğrenci yurdunun inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Vali Okutan'ın ilçedeki temel atma ve inceleme programlarına AK Parti Şanlıurfa milletvekili Yahya Akman, Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Halfeti Kaymakamı Hüseyin Avcı, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarpaşı ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber