Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan okullara bilgisayar müjdesi. Bakan Yıldırım yeni öğretim döneminde okullara 400 bin bilgisayar gönderileceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl okullara 400 bin adet bilgisayar gönderileceğini söyledi.

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kültür Sanat ve Üzüm Festivali'ne katılan Yıldırım, Türk Telekom tarafından ilçede yaptırılan santralin açılışını eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ile birlikte gerçekleştirdi.

Okullara bilişim sınıflarının kurulduğunu ve eğitimin dünyaya açıldığını anlatan Yıldırım, ''Türkiye dünyada gelişen bilişim çağına ayak uydurma yönünde çok başarılı çalışmalara imza attı'' dedi. Yıldırım, internet erişiminde geniş bant erişim ağının kurulması için çalışmaların sürdürüldüğü ifade ederek, şunları söyledi:

''Bugün itibariyle öğrencilerimizin yüzde 85'ine hitap eden internet altyapısı tamamen bitirilmiş ve hizmete sunulmuştur. Okullarımıza kurduğumuz bilgisayar teknoloji sınıfları ile eğitimde teknolojiyi yakalama amacındayız. Bu yıl okullarımıza 400 bin tane bilgisayar göndereceğiz. Bunun 250 binini devlet alıyor, geri kalan 150 bin adetini ise hayırsever işadamlarımız alacak. Öğrencilerimiz artık okulda öğrendikleriyle kalmayacak, bilgisayarın başına geçecek bir tuşla 8 milyar sayfalık dünya kütüphanesine girecek.''