TBMM Genel Kurulu'nda sözlü soru önergeleri yanıtlayan Bakan Çelik, ders kitaplarının geri toplanmasından yeni eğitim yılı müfredatına kadar birçok konuya açıklık getirdi. TBMM Genel Kurulu'nda sözlü soru önergeleri yanıtlayan Bakan Çelik, önerge sahiplerinin tatmin olmadığı sorulara yeniden cevap verdi.


Öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının geri alınarak, tekrar kullanılmasının mümkün olup olmadığı yönündeki soruya açıklık getiren Bakan Çelik, söz konusu ders kitaplarının içerik, baskı ve kağıt kalitesi bakımından fazla dayanıklı olmadığını söyledi. Kaliteli kitap basımının, maliyetleri 2.4 kat daha artıracağını belirten Çelik, şunları kaydetti:

 

''Tasarruf sağlanması açısından, dağıtılan kitapların tekrar kullanılması için daha fazla para harcayıp, daha kaliteli kitap basılmalı. Bu kez de eski kitapların hangi öğrencilere dağıtılacağı sorunu ortaya çıkar. Zaten eğitim müfredatı değiştirilecek. Yani yeni müfredata göre kitaplar hazırlanacak. Kaliteli kitap basılmış olsa bile o kitaplar 2004-2005 eğitim döneminde kullanılamayacaktı.''


-SORU ÖNERGELERİNİN TOPLU CEVAPLANDIRILMASI-


CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı, soruların toplu cevaplandırılmasını eleştirdi. Yaklaşık bir yıl önce verilen soruların güncelliğini yitirdikten sonra cevaplandırılmasının doğru olmadığına değinen Araslı, ''Sorularla denetim, görüntülük hal almaktadır.  Soruların toplu okunup daha sonra cevaplandırılması, sorularla cevapların birbiriyle örtüşmemesine neden olmaktadır'' dedi.  Milli Eğitim Bakanı Çelik ise sözlü soruların cevaplandırılmasında izlenen yöntemi doğru bulmadığını bildirdi.


Soru önergelerinin tek tek okunup, kendisinin de tek tek cevaplandırmasının daha doğru olabileceğine dikkati çeken Çelik,  ''Önergelerin toplu cevaplandırılması yöntemi doğru bir yöntem değil.  Ben ayakta durmaktan yorulmam. Yeterki doğru ve işler bir yöntem getirelim. Yöntemi beraber düşünüp, değiştirip, anlamlı hale getirebiliriz'' dedi.