Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, stadyumlar yerine sokakta, karnaval havasında kutlanacak.

Her yıl Ankara'daki resmî kutlamalar 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılırken, bu yıl kutlama yeri Ulus'taki ilk Meclis'in önü olarak belirlendi. Burada Meclis'in ilk günkü kuruluşunu canlandıracak olan öğrenciler, scooter, bisiklet ve arabalar üzerinde 10 kilometrelik kortejle Ankara'yı baştan başta dolaşacak. Resmî kutlama programında Özcan Deniz, İsmail Türüt ve Gökhan Özen konseri de yer alıyor.

Ankara'da 23 Nisan kutlamaları geçmiş yıllardan farklı bir atmosferde gerçekleştirilecek. 'Stadyumda dar bir kesime hitap eden gösterileri, geniş kitlelerle paylaşmak ve 23 Nisan coşkusunu millet olarak yaşamak için' gösteriler 19 Mayıs Stadı yerine açık alanda, Ulus'taki ilk Meclis'in önünde düzenlenecek. Saat 11.00'de başlayacak kutlamalarda, öğrenciler 23 Nisan 1920'deki Meclis açılışını temsilî olarak yapacak. Bir öğrenci Sinop Mebusu ?erif Bey olacak ve Meclis'i açacak. Mustafa Kemal Paşa ve milletvekilleri arasında geçen konuşmalar öğrenciler tarafından canlandırılacak. Daha sonra ilk Meclis'in balkonuna geçilecek ve bir öğrenci Andımız'ı okutacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yine balkondan günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapacak. Konuşmaların ardından İlk Meclis'in önünden, izciler, seğmenler, anasınıfı öğrencileri, engelliler, kostümlü öğrenciler, scooter ve bisikletli öğrenciler, Ukrayna ve İngiltere'den gelen iki okulun öğrencilerinden oluşan grubun tören geçişi gerçekleştirilecek. Tören geçişinin ardından seğmenler, kız öğrenci grubu ve halk oyunlarından oluşan gösteriler izlenecek ve final gösterisi hep birlikte gerçekleştirilecek.

'Ata'ya Sevgi Seli Korteji'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile saat 18.00'de Altınpark'tan hareket edecek büyük bir kortej oluşturulacak. 'Ata'ya Sevgi Seli Korteji'nde, arabaların üstündeki gruplar ellerindeki balonlar, bayraklar, konfetiler ve ponponlarla müzik yayını eşliğinde geçişlerini yapacak. Altınpark'tan hareket edecek kortej, Dışkapı, Ulus, Sıhhiye, Kızılay, Demirtepe, Maltepe, Tandoğan, Beşevler, Bahriye Üçok Caddesi, Konya devlet yolu güzergâhını izleyerek Hipodrom'un Emniyet kapısından giriş yapacak. Hipodrom'da ise Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği İsmail Türüt, Özcan Deniz ve Gökhan Özen konseri gerçekleştirilecek.