Hayırsever işadamı Lütfi Abay ve Prof. Dr. Mahir Tevruz tarafından yaptırılan Cumhuriyet Üniversitesi kampus alanı içerisine 230 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Geçtiğimiz ay düzenlenen törenle temeli atılan yurt inşaatının 2011 yılı yaz döneminde tamamlanması bekleniyor.

30 bine yakın öğrencisi bulunan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununun el birliği ile çözüme kavuşturulmasına örnek teşkil eden yurt yapımı hızlı bir şekilde sürüyor. Cumhuriyet Üniversitesi kampus alanında bulunan ve haziran ayında temeli atılan, 230 kişilik öğrenci yurdu, hayırsever işadamı Lütfi Abay ve Prof.Dr. Mahir Tevruz tarafından yaptırılıyor. Aynı zamanda 3 bin öğrenci kapasitesi bulunan Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına ilaveten bin kişilik öğrenci yurduda bu yıl tamamlanarak hizmete girecek. Hayırsever işadamı tarafından yaptırılan yurt, sadece devletin değil özel teşebbüs ve sivil toplum kuruluşlarının da yurt konusunda ellerinden gelen çabayı göstermeleri, öğrencilere destek vermesi anlamında önemli bir adım olma özelliği taşıyor. Cumhuriyet Üniversitesi'nde yaşanan yurt sorunu nedeniyle bazı öğrencilerin barınma sorunu olmayan diğer üniversiteleri tercih ediyor olması Sivas'ı ekonomik açıdan olumsuz yönde etkiliyor.

EV KİRALARI YÜKSELİYOR

Sivas'ta yeteri kadar yurt olmaması öğrencileri ev kiralamaya yönlendiriyor. Bu durum ise ev kiralarının yükselmesine neden oluyor. Ev kiralamak isteyen öğrencilerin de en büyük sorunu kira fiyatlarının çok yüksek olması. Üniversite öğrencileri, ev kiralarının makul seviyeye getirilmesi için bir çalışma yürütülmesini istiyor.

Ev sahipleri kira bedellerini öğrenci ve aileler için ayrı ayrı belirliyor. Ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri daha çok üniversiteye yakın olan İşhan TOKİ ve çarşı merkezinden ev kiralamayı tercih ediyor. Sivas'ta ev kiraları evin bulunduğu semte göre değişiklik göstermekle birlikte 150 TL'den başlayıp 900 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber