Ankara Garı'ndaki uğurlama töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, "Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi doğrultusunda, komşularımıza da gönül köprüsü kuracağınıza inanıyor ve diliyorum." dedi. Öğrenciler, ilk kez görecekleri Selanik'e gitmekten büyük heyecan duyduklarını dile getirdi.

MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Turkcell İletişim Hizmetleri tarafından hayata geçirilen 2010 Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 255 kişilik grup, Selanik'e uğurlandı. Ankara Garı'ndaki törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, TCDD Genel Müdür Vekili İsa Apaydın, gönül köprüsü öğrencileri ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, proje kapsamında 3 yılda ülkenin değişik bölgelerinde çok güzel etkinliklerin hayata geçirildiğini söyledi. Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın proje amaçları doğrultusunda kutlandığını belirten Civelek, "Gençler arasında gönül köprüleri kuran, birlik-beraberlik, arkadaşlık ve sevgi duygularını pekiştiren bu projeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz." dedi.

Proje kapsamında öğrencilerin Atatürk'ün doğduğu toprakları görme fırsatı bulacağını kaydeden Civelek, "Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi doğrultusunda, komşularımıza da gönül köprüsü kuracağınıza inanıyor ve diliyorum." diye konuştu.

TCDD Genel Müdür Vekili İsa Apaydın ise 2008 yılından bu yana ilk ve ortaöğretim sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı ve ilk defa bu yıl yurt dışı gezilerinin de yer aldığı Gönül Köprüsü Projesi'ni, TCDD olarak gönülden desteklediklerini kaydetti. Apaydın, şöyle devam etti: "Gönül Köprüsü Projesi'nde yer alan öğretmen ve öğrencilerimizin yüksek hızlı tren bağlantılı seferlerimizle gerçekleştirecekleri Ankara-Haydarpaşa arası seyahati ile devamında özel trenle gerçekleştirecekleri Sirkeci-Selanik-Sirkeci seyahatlerinde hayırlı yolculuklar dilerim."

Selanik'i daha önce hiç görmediklerini aktaran öğrenciler ise çok heyecanlı ve mutlu olduklarını aktardı. Öğrenciler, Selanik'te yeni arkadaşlıklar kurmayı umut ettiklerini dile getirdiler.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber