İstanbul Yeşilköy'de ilginç bir eğitime katkı hikayesi yaşandı. Meliha Dörtkardeş isimli bir hayırsever, yakın aile dostunun üçüzlerini kaydettirmek için ?ehit Muzaffer Erdönmez İlköğretim Okulu'na gitti. Ancak okul müdürünün 'Sınıfların tamamı doldu, kayıt yapmak mümkün değil.' cevabıyla karşılaştı. 'Yeter ki çocukları kaydedin ben size anaokulu yapacağım.' diyen hayırsever vatandaş sözünü tuttu. Bir ay içinde tamamlanan 2 derslikli anaokulunda şu anda 44 öğrenci eğitim görüyor. Meliha Dörtkardeş, 'Zaten ya bir cami ya da bir okul yaptırmaya niyetim vardı. Okul biraz küçük; ama kayıt işi bir hayra vesile oldu.' diyor. Saithan, Lena Berrin ve Anisa Berna Balkan kardeşlerin babası, onlar daha küçükken hayatını kaybetmiş. Yetim kalan üçüzlere anne Selma Balkan hem annelik hem de babalık yapmış. Çocukların okul işlerini ise aile dostları Meliha Dörtkardeş üstlenmiş.

Anaokuluna başlama yaşları gelen üçüzler için kaliteli eğitim veren bir okul arayan anne Balkan ile Dörtkardeş, Yeşilköy'de bu yıl yapılan ve teknoloji destekli eğitim veren ?ehit Pilot Muzaffer Erdönmez İlköğretim Okulu'nda karar kıldı.

Üçüzlerle birlikte kayıt için okula giden Dörtkardeş, Müdür Ufuk Zor'un "Sınıfların tamamı doldu, kayıt yapmak mümkün değil, çocukları alabilmem için ya yeni bir derslik açmam ya da anaokulunu taşımam gerekli." cevabıyla karşılaştı. Okul müdürüne "Yeter ki çocukları kayıt yapın ben size anaokulu yapacağım." şeklinde söz veren Dörtkardeş, bir ay içinde 2 derslikli, 44 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulu yaptı. Okul için 50 milyar lira civarında para harcadığını anlatan Dörtkardeş, üçüzlerin yakın aile dostlarının çocukları olduğunu ve onların eğitimi için ne gerekirse yapabileceğini dile getiriyor. Anne Selma Balkan ise, "Okulu araştırmıştım, eğitim kadrosu iyiydi, evime yakındı, aynı zamanda tam gün eğitim yapılıyordu. Çocuklarım buraya yazıldığı için mutluyum." diye konuşuyor. Kayıt döneminde aşırı yoğunluk yaşadıklarını söyleyen Müdür Ufuk Zor, birinci sınıflar için 3 şube açmayı planlarken aşırı talep olunca dördüncü şubeyi açmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor. Zor, "Meliha Dörtkardeş 3 çocuk birden getirince, bunun mümkün olmadığını söyledim. Meliha Hanım anaokulu yapma sözü verdi. Biz de kayıt yaptık." şeklinde konuşuyor.