Merkeze bağlı Yalnızdut Köyü Muhtarı ve Aslantaş Sulama Birliği Başkanı Durmuş Gök, köydeki okulun 5 derslik olması sebebiyle derslik sayısını 8'e çıkarmak için eksik olan 3 dersliği kendi imkanlarıyla yaptırıyor.

73 yıllık ilköğretim okulu binasının kullanılamaz hale gelmesi üzerine 1988 yılında yenilendiğini söyleyen Gök, öğrencilerin taşımalı eğitime alınmaması için okulun ihtiyacı olan 3 dersliği yaptırdığını söyledi.

90 öğrenci kapasiteli 3 dersliğin 2010-2011 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceğini söyleyen Gök, "Öğrencilerin ilköğrenimini köyümüzde tamamlaması ve eğitimlerini köylerinde alması için ne gerekiyorsa yapıyorum. Okulun kapanmaması için gerekli olan 3 derslik bitmek üzere. Eğitim-öğretim döneminde okulumuzda birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrenciler eğitim görecek. Binayı 15 Ağustos'ta Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceğiz.1988 yılında okulun yenilenmesi ile 3 derslik olan okula 2 derslik daha yaptırmıştım. Eğitim için her türlü maddi ve manevi desteğe hazırım." dedi.

 

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber