Milli Eğitim Bakanlığı, eşleri öğretmen olan çok sayıda hâkim ve cumhuriyet savcısının mağdur olmaması için yer değiştirmeyle ilgili başvuruları uzattı.

Öğretmenlerin 2010 yılı yaz tatili dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları 4 Ağustos'ta sona erdi. 2010 yılı Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi kapsamında eşleri öğretmen olan çok sayıda hâkim ve cumhuriyet savcısı bulunuyor. Ancak hâkim ve cumhuriyet savcılarının kararname görüşmeleri Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından henüz sonuçlandırılamadı. Görüşmelerin 4 Ağustos tarihi itibariyle tamamlanamaması sebebiyle mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu ve başvuru tarihinin uzatılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru süresinin 9 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığını bildirdi. Eşleri öğretmen olan hâkim ve cumhuriyet savcıları, çıkacak kararnameye göre yer değiştirme işlemi yapabilecek.

CİHAN

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber