Türkiye, yükseköğretimde son yıllardaki atağıyla hayli mesafe kat etti. Her ile bir üniversite projesi gerçekleşirken bugün artık Anadolu'daki birçok ilde birden fazla üniversite olmaya başladı. Devletin koyduğu bir taşın üzerine bugünlerde vakıflar ve işadamları da birer tuğla koyarak eğitime desteklerini gösteriyor. Yeni vakıf üniversiteleri, yükseköğretime hem kalite hem de rekabet getirecek. Son iki yılda kurulan vakıf üniversiteleri, yeni imkânlarla öğrencilere kapılarını açtı.

Melikşah Üniversitesi

Kayseri Talas'ta 2008 yılında kurulan üniversite, 197 öğrenci ve 37 akademik personele sahip. Fen edebiyat, iktisadi ve idari bilimler ve mühendislik fakülteleri lisans programları var. Uluslararası bağlantılarıyla gençlere küresel bakış açısı tanırken, yerel iş bağlantılarıyla da üniversite iş dünyası iletişimi açısından cazip imkânları bulunuyor. Fen edebiyat fakültesi ve diğer hazırlıklar 13 bin TL. Öğrencilerine yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranında burslu olarak okuma fırsatı sunmanın yanında, ÖSS'de ilk 50.000'e giren öğrencilere de yüzde 50 oranında yurt ücreti indirimi sağlıyor.

Gediz Üniversitesi

İzmir'de 2008 yılında kurulan üniversite, 387 öğrencisi ve 53 akademik personeliyle eğitim hayatına başladı. Kontenjanlarını artıran üniversite, 2010-2011 akademik yılında bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Üniversite, Erasmus değişim programına da sahip. Üniversite sınavında derece bursu, akademik başarı bursu, tercihte öncelik bursu ve spor bursları öğrencilere kolaylık sağlıyor. Hukuk 14 bin TL, mühendislik 13 bin TL, iktisadi ve idari bilimler 12 bin TL, hazırlık sınıfı 10 bin TL.

Mevlânâ Üniversitesi

2010-2011 akademik yılında iki fakülte ile öğretime başlayacak taze üniversitelerimizden Mevlânâ Üniversitesi; derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, kafeteryası, kız ve erkek öğrenci yurtları, spor salonu ve diğer sosyal donatı alanları ile yeni eğitim öğretim dönemine hazır. Konya merkezde 420 öğrenciyle akademik hayata merhaba diyecek üniversite, mühendislik ve eğitim fakültelerinde lisans eğitimine başlayacak.

Gazikent Üniversitesi

Üniversite, Gaziantep Havaalanı yolu üzerinde. Ağırlıklı olarak İngilizce eğitim verilecek. Mühendislik ve mimarlık 14 bin TL, iktisadi ve idari bilimler 13 bin TL ve hazırlık sınıfı 12 bin TL şeklinde ücretlendirilmiş. Bu yıl 500 öğrenci alacak üniversite, bu öğrencilerin 100'üne burslu eğitim verecek. Üniversite, sınavda ilk 5 bin kişi arasına girip de kendisini tercih eden öğrencilerine 750 TL ile 2 bin 600 TL arasında burs verecek.

Zirve Üniversitesi

Gaziantep'te kurulan Zirve Üniversitesi, eğitim, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, mühendislik, hukuk ve meslek yüksekokuluna toplam 1.300 öğrenci alıyor. Üniversite, denizcilik konusunda da Türkiye denizciliğinde söz sahibi olmak istiyor. Bu kapsamda denizcilikle ilgili bölümleri de kaptan olmak isteyen gençleri bekliyor. Hazırlık sınıfları 13, hukuk fakültesi 16 bin TL ve diğer fakülteler 14 bin TL olarak ücretlendirilmiş. Okul, ilk 100 ile 10 bin kişi arasında olan öğrencilerine uygun burslar sağlıyor.

KTO Karatay Üniversitesi

Konya Karatay'daki üniversite bu yıl ilk kez öğrenci alacak yeni üniversitelerimizden. Karatay da mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ve hukuk fakültesinde 6 lisans programıyla akademik hayata merhaba diyor. Üniversite sınavında ilk 10 ile 5.000 kişi arasından bu üniversiteyi tercih edenler 500 TL ile 2.500 TL arasında burs alacak.

Turgut Özal Üniversitesi

Eğitim hayatına bu yıl başlayacak üniversitelerimizden Turgut Özal Üniversitesi, Özal'ın girişimci, özgürlükçü ve insana saygılı misyonunu ruhunda barındırıyor. İlk yıl için sadece iktisadi ve idari bilimler fakültesine öğrenci kabul edecek üniversite, Başkent'te merkezi bir konumda öğrencilerini bekliyor.

Piri Reis Üniversitesi

Türkiye'nin ilk denizcilik üniversitesi, Deniz Ticaret Odası şemsiyesi altında 2008 yılında kuruldu. İktisadi ve idari bilimler, denizcilik ve mühendislik bölümleriyle akademik hayatına devam eden üniversite, kaptan olmak isteyen gençleri bekliyor. İstanbul Tuzla'daki kampüsünde eğitime devam ediyor.

Toros Üniversitesi

Akademik hayata bu yıl merhaba diyen üniversitelerimizden Toros, Mersin merkezde iddialı bir şekilde 2010-2011 yılında eğitim hayatına başlıyor. Mühendislik ve iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile hizmet verecek kurum, 330 öğrenci alacak.