Milli Eğitim Bakanlığı Yayınlar Daire Başkanı Sadi Keskin, yeni müfredatın saat gibi işlediğini ve 60 bin okula 106 milyon kitap dağıttıklarını söyledi.

Milli Eğitim İl Müdürü Cevdet Aydın'ı makamında ziyaret eden Sadi Keskin, eğitim yönünden Samsun'un önde gelen iller arasında olduğunu ve birçok başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Yeni müfredat çalışmalarının tamamlandığını ve ilköğretim 1 ila 5 arasında eğitim gören öğrencilere kitaplarının ulaştırıldığını ifade eden Keskin, "Yeni müfredat saat gibi işliyor. 60 bin okula 106 milyon kitap dağıttık. Bunun bize maliyeti 170 milyon YTL oldu. Diğer sınıfların kitaplarının ise önümüzdeki aylarda dağıtımına başlanacak. Yeni müfredat öğretmenlere değil, öğrencilere hitap ediyor. Ezberciliği ortadan kaldırıyor ve eğitimi güçlendiriyor" dedi.

Yeni müfredatla ilgili kılavuz kitaplarının öğretmenlere ulaşmadığı yönündeki spekülasyonlara da değinen Keskin, "Öğretmen kılavuz kitap dağıtımında hiçbir sorun yaşanmadı. Samsun'da da gerekli incelemeler yapıldı, hiçbir sorun yok. Yeni müfredatı kabullenmeyen bazı kesimler, değişik karalama yöntemlerine başvuruyorlar" diye konuştu.