Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, liselerin 4 yıla çıkarıldığını belirterek, önümüzdeki üç yıl içinde ihtiyaç duyulan öğrenci ve derslik sayısın açıkladı.

 

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, liselerin 4 yıla çıkarıldığını belirterek, ''Önümüzdeki üç  yıl içinde yaklaşık 6 bin öğrenci için yeni 200 dersliğe ihtiyaç duyulmaktadır'' dedi.

     

Büyükbaş, müdürlüğüne bağlı kurum ve okul müdürlerine yönelik, ortaöğretim kurumlarının 4 yıla çıkarılması nedeniyle Öğretmenevi Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

    

Büyükbaş, 3 yıllık genel, mesleki ve teknik liselerin eğitim ve öğretim sürelerinin 2005-2006 öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak 4 yıla çıkarıldığını ifade ederek, uygulamayla hazırlık sınıfı bulunan liselerin öğrenim sürelerinin 4 yıla göre yeniden düzenlendiğini bildirdi.

    

İlköğretimden, ortaöğretimin sonuna kadar AB Yabancı Dil Seviye Sistemi'nin benimsenerek, ders sayılarının buna göre ayarlandığını kaydeden Büyükbaş, yeni uygulamayla birlikte 3 yılla sınırlandırılan lise müfredatının 4 yıla yayıldığını, zorunlu dersler yerine seçmeli derslere ağırlık verildiğini kaydetti.

    

Büyükbaş, şöyle konuştu:

''Meslek liseleri ile genel liselerin birinci sınıflarının ders programları ortak hale getirilmiş, genel liselerin birinci sınıflarına, verilen derslerin yanı sıra meslek tanıtımı, yönlendirme ve ortak beceriler ile bilgisayar dersleri de eklenmiştir. Lise birinci sınıfta turizm, gıda, tekstil, elektronik gibi yedi ayrı iş kolunu tanıyacak olan öğrenciler, hangi mesleği yapmak istediğine karar verecek ve ona göre lisesini değiştirebilecektir.''

     

-E?İTİM YATIRIMLARI-

     

Büyükbaş, yeni uygulamayla var olan derslik sıkıntısının daha da artığını, üçüncü yılın sonuna kadar yaklaşık 6 bin öğrenci için yeni 200 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bunun için gerekli önlemi aldıklarını söyledi.

    

Elazığ'a 3 yeni Anadolu Lisesi'nin kazandırıldığını, bu okullarla birlikte kentte fen lisesi, 5 adet Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen, spor ile iletişim lisesi ve 23 çeşit bölümlü Anadolu Meslek ve meslek liselerinin, öğrencilere değişik eğitim olanakları tanıdığını belirten Büyükbaş, biten, inşaatı devam eden ve planlanan eğitim yatırımları hakkında şu bilgileri verdi:

     

''Toplam 373 derslikli ve 3 adet 100 öğrenci kapasiteli anaokulu planlanmış, bu dersliklerden 50'si 2004-2005 öğretim yılında hizmete girmiştir. Bu dersliklerin 176 tanesinin inşaatı bitmiş, bu öğretim yılında, 147 tanesi ise 2006-2007 öğretim yılında hizmete girecek. Planlanan dersliklerin 259 tanesi il merkezinde, 44 tanesi ilçe, 26 tanesi merkez köylerde, 44 tanesi de ilçe köylerindedir.''