Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ilk kez Hürriyet'e açıkladığı, Güneydoğu'da yemekli anaokulları açılacağı ve 320 bin çocuğa okul öncesi eğitim verileceği haberi ses getirdi.

 

Hepsi eğitim alanında çalışan ve erken çocukluk eğitimi konusunda '7 Çok Geç Kampanyası' çerçevesinde güç birliği yapan yedi sivil toplum örgütü, ortak bildiri yayımladı. 'Yemekli Okul' projesini olumlu karşıladıklarını duyuran kuruluşlar, 'Projenin her aşamasını desteklemeye hazırız' dediler.

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Eğitim Reformu Girişimi (ERG), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Vehbi Koç Vakfı (VKV) yöneticileri tarafından imzalanan bildiride, 'Sayın Bakan'ın açıklamalarını ve başlatılacak girişimleri çok önemli buluyoruz' denildi. Bildiri, özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yapılan 'Bu konuda duyarlılığa ve desteğe davet ediyoruz' çağrısıyla tamamlandı.

 

Bildiriye örgütler adına şu isimler imza koydu:

 

Ayşen Özyeğin (AÇEV Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Üstün Ergüder (ERG Direktörü), Prof. Dr. Süha Sevük (TEGV Yönetim Kurulu Başkanı), Semahat Arsel (VKV Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Türkan Saylan (ÇYDD Yönetim Kurulu Başkanı), Rona Yırcalı (TEV Yönetim Kurulu Başkanı), ?engül Açar (KEDV Yönetim Kurulu üyesi)