Sakarya Üniversitesi Yaşlı Bakımı eğitimi konusundaki ataklarını sürdürüyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık 'Yaşlı Bakımı Programı' açıl

 

Yaşlıların bakımını bilimsel metotlarla ve bilinçli bir şekilde yapacak elamanlar yetiştirmek üzere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık 'Yaşlı Bakımı Programı' açıldı.

    

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada programa 2005-2006 Öğretim yılından itibaren öğrenci alınacağını belirterek, programdan mezun olacakların istihdamının kolay olacağını söyledi.

    

Ülkemizde eğitimli sağlık personeline duyulan ihtiyacın giderek arttığına değinen Rektör Durman sanayileşmeyle birlikte kadının ev dışında çalışmasına paralel olarak yaşlı bireylerin bakımı ve rehabilitasyonu konusunda yardımcı eleman gereksiniminin arttığını söyledi.

    

Durman Üniversite olarak toplumun ihtiyaç duyduğu sosyal bölümlerin açılması için çalışmalar yürüttüklerini, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmetler Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Programı'nın açılması konusunda YÖK'e teklif götürdüklerini söyledi.

    

İki yıllık programla öğrencilere alan bilgisi olarak Meslek Bilgisi ve Meslek Etiği, Psikoloji, Beslenme, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Kişiler Arası İlişkiler ve İletişim, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Hukuk Bilgisi ve Sosyal Güvenlik,İlk Yardım, Mesleki İngilizce I ve II, Anatomi, Sağlık Sosyolojisi, teorik ve uygulamalı meslek bilgisi olarak; Temel Gerontoloji Kronik Hastalık Bilgisi, Farmakoloji, Meşguliyet Terapisi, Bulaşıcı Hastalıklar, Geriatrik Psikiyatri, Egzersiz Fizyolojisi ve Yaşlı Jimnastiği, Yaşlılarda Rehabilitasyon, Yaşlı Bakımı İlke ve Uygulama I ve II dersleri verilecek.

    

Öğrenciler öğretim süreleri boyunca yataklı sağlık kuruluşları, sosyal hizmetlere bağlı yurtlar, özel kişi ve vakıflara ait yurtlarda gerek eğitim –öğretim dönemi içerisinde, gerekse yaz stajları şeklinde uygulama yapma olanaklarına sahip olabilecekler. Mezunlar; Yaşlı Bakım Yurtları, Geriatri Servisleri, Evde Bakım Hizmeti veren Kuruluşlar ve Diğer Sağlık Kuruluşlarında İstihdam edilebilecek.