Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek eğitim-öğretim yılı itibariyle ilköğretim okullarının bünyesindeki anasınıflarında ikili öğretime geçeceklerini, anaokullarında ise hem ikili hem de normal eğitimin süreceğini bildirdi.

İkili öğretim sayesinde, velilerin masraflarının düşürülmesi planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, müstakil anaokullarının yanı sıra ilköğretim okullarında anasınıfları ve kız meslek liselerinde uygulama sınıfları bulunduğuna dikkat çekti. 

Bu okullarda bugüne kadar sabahtan akşama kadar süren normal öğretim yaptıklarını söyleyen İnanlı, çocukların uzun süre okulda kalmalarının yemek ihtiyaçları ortaya çıkardığını ve bu ihtiyacın karşılanmasının masraflı olduğunu vurguladı.

'MASRAF DÜ?ECEK'

Velilerin çoğunun bu masrafı karşılayamadıklarını ve bu masraf nedeniyle isteseler de çocuklarına bu eğitimi aldıramadıklarını ifade eden İnanlı çözümü, 'Tüm ilköğretim okullarının bünyesindeki anasınıflarında istisnasız ikili öğretime geçeceğiz. Böylece sınıflarımızı iki grup için kullanmış olacağız. Sabah bir grup, akşam bir grup olacak. Dolayısıyla yemek problemimiz ortadan kalkmış olacak. Çocuk gerekirse yiyeceklerini evinden getirecek veya o çevrenin şartlarına göre çok az bir masraf karşılığında çocuğun kahvaltısı karşılanacak. Böylece aynı mekandan iki grup öğrencimiz yararlanmış olacak. Masraf asgariye düşecek, işçi çalıştırmayacağız. Anaokullarımızda ise hem ikili hem de normal öğretim yapılacak. Eğer 5 sınıflı bir anaokulu varsa 2 sınıf normal öğretim yapacak, çalışan annelerin çocuklarını dışarıda bırakmayacağız. Kalan sınıflarda ise ikili öğretim yapılacak. Böylece yine masraflar düşecek.' sözleriyle açıkladı.

SİVİL TOPLUM KURULU?LARINDAN DESTEK

Okul öncesine devam eden öğrencilere ücretsiz kahvaltı verme çalışmalarının sürdüğünü belirten İnanlı, 'Devletin imkanlarını da kullanarak bu çocuklarımıza kahvaltı vereceğiz. Sivil toplum kuruluşları da bizi arayarak destekleyeceklerini bildirdiler. Onlarla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz' diye konuştu. İnanlı, okul müdürleri ve öğretmenlerden, kayıtlar başlamadan önce evleri tek tek gezerek aileleri, çocuklarını anaokuluna göndermeleri için ikna etmelerini istedi. İnanlı, Haziran ayında başlayacak kayıtlar öncesinde, velilere konunun önemini anlatmak amacıyla şenlik düzenlediklerini söyledi.