Vakfıkebir Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri yıl sonu sosyal etkinlikler kapsamında Çanakkale gezisi düzenledi. Gezdikleri ve gördükleri manzara karşısında etkilenen öğrenciler, Çanakkale savaşını kazanan ruhu yeniden anladıklarını söyledi.

Anadolu Lisesi okul korosu müzik öğretmeni Mehmet Emin Kalaycı'nın organize ettiği Çanakkale programında İstanbul, Kırklareli, Edirne, Eceabat, Gökçaada, Çanakkale ve Bursa'yı gezdi. 18 Mart Çanakkale programını yapan Anadolu Lisesi öğrencileri, Eceabat şehitliklerinde Çanakkale Savaşı'nda yaşanan duyguları yeniden yaşarken şehitlik ziyaretlerinde öğrenciler duygusal anlar yaşandı.

Anadolu Lisesi korosu gezi boyunca Çanakkale konulu türküler, vatan sevgisi, ayrılık türküleriyle dinleyicilere duygulandırdı. Koro daha sonra Eceabat'a sahne alarak yerel halka duygu dolu saatler yaşattı.

Müzik öğretmeni Mehmet Emin Kalaycı yaptığı açıklamada, "Bütün öğrencilerin Çanakkale'yi görmesi gerekir. Bu nedenle bu ziyareti gelenekselleştireceğiz ve Anadolu Lisesi Müzik Korosu olarak bu ziyaretleri her yıl geleneksel hale getireceğiz.'' dedi.

Geziye katılan öğrenciler ise "İstanbul'u gördük. Edirne'yi gezdik. Çanakkale'yi yaşadık.'' şeklinde duygularını ifade etti.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber