Üniversiteler şampiyon öğrencileri kapmak için vaat yarışına girdi. Ödüller arasında laptop, uçak bileti, özel danışman ve lüks yurtlar var.

Devlet ve vakıf üniversiteleri ÖSS'de derece yapacak başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmek için ödül dağıtıyor. Binlerce dolarlık öğrenim ücreti, yurt ve yemek masrafından muaf tutulan şampiyonlara yurtdışı üniversitelerde öğrenim şansı veriliyor. Bazı üniversitelerin öğrencilere sundukları olanaklar şöyle: Boğaziçi Üniversitesi, bu okulu tercih edenlere bin 750 YTL veriyor. Bölümlerine birincilikle giren öğrencilere ve kayıt olduğu bölümü birinci tercih olarak ilk beş içinde kazananlara ise aylık 130 YTL "Başarı Bursu" veriliyor. Yurtlar ise bedava. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSS'de ilk 3'e giren öğrencilere lisans ve yüksek lisans dahil Amerika'da istediği üniversite de eğitim görme ödülü vaat ediyor. Ayrıca ilk 100'e giren öğrencilere aylık 500 YTL bursun yanı sıra dizüstü bilgisayar veriliyor. İlk 100'e giren öğrencilere dokuz ay süreyle öğrenim ücretine ek olarak 500 YTL burs, ilk 101-500'e giren öğrencilere dokuz ay sürece öğrenim ücretine ek olarak verilen 400 YTL Rektörlük Bursu veriliyor.

ABD'DE STAJ

ODTÜ'de puan türlerinin herhangi birinde Türkiye'de ilk 3 dereceyi alan öğrenciler, yurt dışında staj yapma veya uluslararası değişim programlarında en az 1 dönem yurt dışında okuma önceliğine, uçak ücretleri de karşılanarak sahip oluyorlar. Sayısal puan sıralamasında ilk 100, Eşit Ağırlıkta ilk 30, Sözel sıralamada ilk 10, Dil sıralamasında ilk 5'e giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ve aylık 250 YTL'lik ODTÜ Üstün Başarı Bursu veriliyor.

ÖZEL DANI?MAN

Fatih Üniversitesi'nde burslu bütün öğrencilere özel danışmanlar tayin ediliyor. Kayıt yaptıran öğrencilerden ilk 100'e girenlere aylık 750 YTL, ilk 500'e girenlere aylık 600 YTL burs veriliyor. Her öğrenciye bir dizüstü bilgisayarın verildiği Sabancı Üniversitesi'nde, şampiyonlar Sakıp Sabancı Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanıyor. Bu burs, öğrenim ücreti (Yıllık 19 bin 500 YTL), yeni teknoloji kullanım ücreti (500 YTL) ve 2 kişilik yurt ücretlerinden (1000 YTL) muafiyet ve 9 ay boyunca ayda 350 YTL nakit para almasını kapsıyor.