Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ünite dergilerinin öğrencilere tavsiye edilmesine ve okullarda satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, "ünite dergilerinin her ne ad altında olursa olsun öğrencilere tavsiye edilmesine, okullarda satışına izin verilmesine ve eğitim-öğretimde yardımcı materyal olarak kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini'' bildirdi. Milli Eğitim Müsteşarı Birinci'nin, Bakan Hüseyin Çelik adına yayınladığı genelgede, öğretmenlerin, bugüne kadar ders kitaplarına destek olmak üzere ünite dergilerine başvurduğu, zamanla bu dergilerinin ders kitaplarının yerini aldığını kaydetti. Genelgede şöyle denildi:

YASAL İ?LEM YAPILACAK

 

"Öğrencilerin ders kitabı, yardımcı materyallere ihtiyaç duyulmayacak şekilde hazırlattırmıştır. Bu kitaplar, ücretsiz ders kitabı dağıtımı projesi çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlere ulaştırılmaktadır. Bu uygulama ile velilerimizin masrafları önemli ölçüde azaltılmıştır. Bu bağlamda, kampanyanın katkı ve etkisini zayıflatacak ve projeyi amacından uzaklaştıracak bir uygulamanın kabul edilemeyeceği açıktır. Buna göre, ünite dergilerinin her ne ad altında olursa olsun öğrencilerimize tavsiye edilmesine, okullarda satışına izin verilmesine ve eğitim-öğretimde yardımcı materyal olarak kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Tüm yöneticilerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini, göstermeyenler hakkında ise yasal işlemin yapılmasını rica ederim.''