Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimi yumuşatmak isteyen Türkiye kökenli İsrailliler kurdukları 'www.hasturktv.com' adlı internet sitesi yoluyla iki ülkenin birbirini daha iyi anlamasını hedefliyor


TÜRKİYE'den yıllar önce gelip İsrail'e yerleşmiş Türk kökenli bir grup Yahudi, İsrail'i Türkiye'ye ve Türklere anlatmak üzere Türkçe internet sitesi kurdu. 'www.hasturktv.com' adresindeki sitenin kurucularından, İsrail'deki Türkiyeliler Birliği'nin basın sözcüsü Rafael Sadi, 'İsrail'i, tarihini, geçmişini, yaşanılan savaşları ve komşuları ile olan sorunlarını, birinci ağızdan, Türkçe olarak anlatmak üzere bu siteyi kurduk' dedi. Sadi, 'Öncelikli amacımız, doğup büyüdüğümüz Türkiye ile yaşadığımız ve Yahudi vatanı olan İsrail'in dostluğunu idame ettirecek bir ortamı oluşturmak' diye konuştu.
İsrail'deki gerçekleri, İsrail'de yaşayan Türkler olarak Türkçe izah edecek en uygun kesimin kendileri olduğunu belirten Sadi, 'Bu sitenin en önemli işlevi, her iki tarafın da gerçekleri bilmesini sağlamaktır. Eksik veya yanlış bilgilendirme, sorunların da temelidir' dedi. Sadi, sitenin adı olan 'Hastürk'ün, İbranice 'hasbara', yani 'tanıtım' ile 'Türk' sözcüklerinin birleşmesinden oluştuğunu belirtti.

akşam
Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber