Bu yıl öğrenci kabulüne başlayacak olan Turgut Özal Üniversitesi, tanıtım günleri başlattı. Etlik'teki Hasan Tanık Kampüsü'nde 4 Ağustos'a kadar 09.00-17.30 arasında yapılacak tanıtımla öğrencilere üniversitenin özellikleri anlatılacak.

Bu yıl İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin İşletme bölümüne 100, İktisat bölümüne 75 ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne ise ek kontenjanla öğrenci kabul edilecek. Başarılı öğrencilere tam burslu ve yarım burslu okuma imkanı sunan Turgut Özal Üniversitesi, tüm öğrencilerine Apple dizüstü bilgisayar hediye edecek.

Turgut Özal Üniversitesi, LYS'de ilk 1.000'de üniversiteyi kazanan öğrencilerine aylık 500 TL 'başarı bursu', belirli sayıda lisanslı ve milli sporcuya 'spor başarı bursu' ve belirli sayıda engelli öğrenciye de 'destek bursu' verecek. Eğitim-öğretim süresince notları belirli bir ortalamanın üzerinde olan öğrencilere "Turgut Özal Üstün Başarı Bursu" verecek olan üniversite, uygulamayı planladığı projeleri ile eğitim hayatına iddialı başlamayı hedefliyor.

Teknolojik sınıflarda, öğrenci odaklı, interaktif eğitim-öğretim programları ile öğrencilerini geleceğe hazırlamayı hedefleyen Turgut Özal Üniversitesi, öğrencilerin araştırmacı özelliklerini güçlendiren, bilgiyi üretme ve verimli bir şekilde kullanma kapasitelerini artıran üstün niteliklerle donanmaları için de özen gösterecek. ABD, Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerin önde gelen üniversiteleri ile değişim programları çerçevesinde öğrencilerini, istedikleri takdirde, bu üniversitelerde bir veya iki dönem öğrenim görme imkânı sunacak üniversite, bu şekilde, öğrencilerine çift diploma alma imkânı vermeyi amaçlıyor.

Üniversite-sanayi işbirliğini hayata geçirmek için de çalışmalar yürütülecek üniversitede, ayrıca, toplumsal kurum ve kuruluşlarla bir arada projeler üretilecek. Sosyal, sanatsal ve kültürel alanlarda uzmanlarla desteklenmiş öğrenci topluluklarının bulunacağı üniversitede, siyaset kürsüsü, fotoğrafçılık, işletme, bilimsel araştırma, bilgisayar, sinema gibi topluluklar yer alacak.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber