Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonu ve Turkcell sponsorluğunda 'Eğitime Yüzde 100 Destek' projesi kapsamında ilköğretim 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencilerinin ülkenin doğusu ile batısı arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal yönlerini tanıyarak kardeşlik duygularını sağlamak için düzenlenen Gönül Köprüsü projesi devam ediyor. Bu kapsamında Trabzon'dan Kars'a gelen 170 öğrenci ve 12 öğretmen Sarıkamış'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Yener Kamiloğlu ve Atakan Karabağ, öğretmen ve öğrencilerce karşılanan Trabzonlu öğrenciler, ilk olarak Allah-u Ekber Dağları Şehitliği'ne giderek dua etti. Ardından Gaziler Meydanı'na gelen grup burada halaylarla karşılandı. Gruptakiler davul zurna eşliğinde topluca halaya eşlik etti.

Grup daha sonra sırasıyla Yukarı Sarıkamış Şehitliği, Makineli Tüfek Tepe, Çar 2'nci Nikola'nın Tarihi Av Köşkü, Cer Atölyeleri ve Kayak Merkezi'ni gezdi. Geziler sırasında Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu tarafından öğrencilere ziyaret edilen yerler hakkında genel bilgiler verildi. Soğuk Su mevkiinde piknik yapan öğrenciler, burada da davul zurna eşliğinde halay çekti.

Trabzon Of İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Reyhan Baş ise "Burada çok güzel karşılandık. Bizlerle yakından ilgilendiler. Kars ve Sarıkamış insanının ne kadar cana yakın ve sıcak olduğunu gördüm. Sarıkamış'a tekrar gelmek istiyorum. İleride buraya doktor olarak gelmek ve görev yapmak istiyorum. Böyle bir proje iyi ki yapılmış ve iyi ki bizler buraya gelmişiz." dedi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber