Türkiye'de yüzde olarak en çok özel üniversite 3 büyük kentte yer alıyor. Ancak artık Anadolu'da da özel üniversiteler artırılmaya başlandı. Trabzon'daki son örneği.

 

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu yapımı devam eden Özel Avrasya Üniversitesi'ni ziyaret ederek, üniversite mütevelli heyetinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Havaalanı Mevkii'nde yapımı süren ve Karadeniz Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olacak olan Avrasya Üniversitesi'ni gezerek, mütevelli heyetinden üniversite hakkında bilgi aldı. Trabzon Belediyesi olarak her zaman yatırımcıların yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Canalioğlu, "Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin yanında artık ilimizde ve bölgemizde özel bir üniversitemiz de olacak. Bu üniversite ilimize, eğitim ve öğretim alanlarının yanı sıra istihdam ve ekonomik anlamda da katkı sağlayacaktır. Trabzonlular olarak bu üniversiteye sahip çıkmalıyız. Böyle güzel bir yatırım yaparak ilimize modern bir üniversite kazandıran Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ni kutluyorum" dedi.

 

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise Anadolu'da vakıf üniversitelerinin çok az sayıda olduğunu kaydederek, "Ben inanıyorum ki bu üniversite şehrimizi ayağa kaldıracaktır. Burada öğretim kadrosuyla birlikte 500 kişi istihdam edilecek. Ayrıca ilk etapta 4 bin öğrencinin öğrenim göreceği üniversitemiz şehrimize yılda yaklaşık 3 trilyon lira katkı sağlayacak. 2005-2006 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacak bu üniversiteye Trabzon halkının sahip çıkmasını bekliyoruz. Çalışmalarımızda bizlere her zaman destek veren Belediye Başkanımız Volkan Canalioğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.