*Fen Liselerine, *Sosyal Bilimler Liselerine, *Anadolu Liselerine,

*Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri (Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi Programları),

*Tapu ve Kadastro Anadolu Meslek Lisesi,

*Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi,

*Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi,

*Kız Teknik ve Meslek Liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri (Anadolu Kız Teknik Lisesi, Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi Programları),

*Ticaret Meslek Liseleri (Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu İletişim Meslek Lisesi, Adalet Meslek Lisesi Programı),

*Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri (Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Programı), *Anadolu Öğretmen Liselerine, *Anadolu İmam-Hatip Liselerine, *Anadolu Sağlık Meslek Liselerine,

2011-2012 öğretim yılı için ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre öğrenci yerleştirilecek olup sonuçlar aynı öğretim yılı için geçerli olacaktır.

Sınavla öğrenci alan okul türlerine, OYP'si 196 ve üzeri olan öğrenciler tercih yapabilecektir. OYP' si 196'nın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

  • Açık İlköğretim Okulu öğrencileri OYP'si 196ve üstü ise kayıt-kabul şartlarını taşımaları halinde; tercihlerinihttp://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.trveya http://aio.meb.gov.tradreslerinde yayımlanan Ek-2'deki "Yerleştirme İşlemi Tercih Formu'nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı-06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek-2'deki "Yerleştirme İşlemi Tercih Formu'nu 18 Temmuz 2011 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.
  • Yurt dışından sınava giren öğrenciler;e-okul sisteminde kayıtlı isehttp://www.meb.gov.trveyahttp://oges.meb.gov.tradreslerinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihinihttp://www.meb.gov.trveyahttp://oges.meb.gov.tradreslerinde yayımlanan Ek-2'deki "Yerleştirme İşlemi Tercih Formu'nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı-06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek-2'deki "Yerleştirme İşlemi Tercih Formu'nu 18 Temmuz 2011 tarihinde mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

OYP' ye göre tercih yapacak her öğrenci, okul-aile birliğine makbuz karşılığı 5 (beş) TL yatıracaktır.

 

Öğrencinin velisi, tercih ve yerleştirme ile ilgili her tür yazışmada; tercih işlemini yaptığı okulun il/ilçe kurum adı ve kodunu, öğrencinin adını - soyadını, T.C. kimlik numarasını, yabancı uyruklu ise öğrenci kayıt numarasını ve açık adresi ile telefon numarasını yazacaktır.

 

Okul müdürlüklerinin, işlemlerini usulüne uygun ve zamanında yapabilmeleri için il/ilçe millî eğitim müdürlükleri gerekli desteği sağlayacaktır.

 

Veli ve okul müdürlüğü, bu kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte 2011 ortaöğretim kurumları geçiş sistemi tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılacaktır.

 

Nakil olan öğrenciler için YBP hesaplamasında, ders yılının son gününde kayıtlı olduğu okulun en yüksek YBP 'si dikkate alınacaktır.