Eğitim öğretim hayatına iki yıl önce başlayan Boğazhisar Eğitim Kurumları, SBS sınavlarında 500 tam puanla Türkiye birincisi olan 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile önemli başarıya imza attı.

6. sınıf öğrencisi Rıdvan Yıldırım ve 7. sınıf öğrencisi Cihan Gökdemir’in Türkiye Birincileri arasında yer aldığını açıklayan  Boğazhisar Eğitim Kurumları müdürü Nureddin Özdemir,  yaptığı basın açıklamasında, "Kısa süre önce açıklanan 8. sınıf SBS'de büyük başarılar elde eden kurumumuz, eğitimdeki hedeflerine sınav başarılarıyla da taçlandırmıştır. Ayrıca öğrencilerimizi bütün yönleriyle geliştirmeyi hedeflediğimizi belirtmek istiyoruz. Başarılarımızda katkısı olan veli, öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca yönetim kurulumuza teşekkür ederiz" dedi.

BİR BAŞARI HİKÂYESİ: ŞEKER PANCARI TARLASINDAN SBS TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNE

Konya Akşehir'de çiftçilik yapan ailenin 3 çocuğundan ikincisi olan Rıdvan Yıldırım, İlkokul’un bir kısmını Afyon’da, bir kısmını Akşehir’de okudu. Akşehir’de hem okul dönüşü ailesine tarlada yardım ediyor, hem de yazın ailesi ile beraber tarlada çalışıyordu. Yaz tatili de şekerpancarı yetiştirdiği tarlada kah sulamayla kah çapalamayla geçerdi. Yaz sonu teni kararmış olurdu ama kumsaldaki güneşten değil, sabah 8’de akşam 7’ye kadar güneşin altında yapmış olduğu çalışmadan dolayı. Okullar açıldığı zaman ise bütün yaz tatilini tarlada çalışmakla geçiren sanki o değilmiş gibi büyük bir azim ve kararlılıkla derslerine çalışır başarılı olmaya gayret ederdi.

Onun başarısını keşfeden bir öğretmeni sayesinde hayatı değişti. O öğretmenimiz vesilesiyle Boğazhisar Eğitim Kurumları’nın bursluluk sınavına girdi ve Boğazhisar Eğitim Kurumları Özel İskender İÖO’ da burslu olarak okudu. Türkiye Birinciliğine uzanan Rıdvan Yıldırım’ın başarı hikâyesinde Boğazhisar Eğitim Kurumları’nın çok büyük etkisi var.

Rıdvan Yıldırım, "Azmettim, Gayret ettim ve her şeyden önemlisi Hz. Allah da lütfettim ve kazandım Başarıya ulaşmamda tüm emeği geçen öğretmenlerime, aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Boğazhisar Eğitim Kurumları öğrencisi olarak bu başarıya imza attığım için çok mutluyum" dedi.

TOSTÇU TEZGÂHINDAN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNE

SBS 7. sınıf Türkiye birincisi Cihan Gökdemir ise hikayesini şöyle anlattı: "Ben Ardahanlıyım. Bu sene 8. sınıfa geçtim. Ne de olsa okul bitti. Bu yüzden arada bir babamın dükkânına gidiyorum ve ona yardım ediyorum. Babamın büfesi var, orada çalışmak bazen yorucu oluyor. Biz 3 kardeşiz. Ben onların içinde en büyükleriyim, bu da bana ağabeylik sorumluluğu yüklüyor. Bu sene çok çalıştım ama sadece ders çalışmadım oyunda oynadım. Etkili, verimli çalışma kurallarına göre derslerimi çalışmaya gayret ettim. Ben ders çalışırken hep arkadaşlarımı geçmeyi ve Türkiye birincisi olmayı düşledim ve de oldum. İşimi severek yaptım ve hep özverili çalıştım. Bu sene hiç boş vaktim olmadı. Bazen bu çalışmalarım beni uykusuz bırakıyordu ama küçük değil büyük bir şey istiyordum. O da SBS Türkiye Birinciliği! Bunu başardığım için çok mutluyum. Bu konuda emeği geçen Boğazhisar Eğitim Kurumları’na, bütün öğretmenlerime ve aileme teşekkür ederim"