Sezer"den Sözleşmeli öğretmenlerin yüzünü güldürecek düzenleme Cumhurbaşkanı onayından geçti 12 ay üzerinden maaş alacak sözleşmelileri etkileyecek uygulamalar yüz güldürecek. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sözleşmeli öğretmenlerin 12 ay maaş almalarını sağlayacak Bakanlar Kurulu kararını onayladı. Kararı önceki gün akşam saatlerinde imzalayan Cumhurbaşkanı Sezer düzenlemeyi yayınlanmak üzere Başbakanlık"a gönderdi. Resmi Gazete"de bugün çıkması beklenen kararla sözleşmeli öğretmenlerin 10 ay yerine 12 ay maaş almaları mümkün olacak. Ayrıca sözleşmeli öğretmenlerin özlük haklarında da iyileştirmeler yapılacak.

İLK MAA? 30 HAZİRAN"DA

?ubat"tan bu yana BUGÜN"ün gündemde tuttuğu sözleşmeli öğretmenlerle ilgili düzenlemelerde en önemli adım atıldı, tedirgin bekleyiş sona erdi. Kararın Resmi Gazete"de yayınlanmasından sonra harekete geçecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki hafta okul idarelerine talimat gönderecek. ?artları uyan tüm öğretmenlerle sözleşme imzalanacak. Öğretmenler ilk maaşlarını, sözleşmelerinin bitiş tarihi olan 30 Haziran"da almış olacaklar. Sözleşmeli öğretmenleri yeni sözleşmelerle birlikte yeni bir hayat da bekleyecek.

E? DURUMUNDAN NAKİL

Sözleşmeli öğretmenler, nakil isteyemeyecek ancak kadrolu öğretmenler gibi sağlık raporundan ya da eş durumu tayininden faydalanabilecek. Sözleşmeli öğretmenler, 7. derecenin 1. kademesinden göreve başlayan kadrolu öğretmenin aldığı ücrete denk aylık, branş öğretmenliği için haftada 15 saat, sınıf öğretmenliği için de 18 saat üzerinden sözleşme aylığı alacaklar. Askerlik durumunun aranmayacağı yeni sözleşmelerle sosyal haklarda da rahatlamalar sağlanacak. Sözleşmeli öğretmenler sosyal güvence olarak SSK"ya bağlı olacak.