ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, üniversite adaylarına tercih konusunda önerilerde bulundu.

Adaylara hangi kentte, hangi üniversitede okumak istiyorlarsa gönüllerince tercih yapmalarını tavsiye eden Yarımağan, "Bir yükseköğretim programına girmek istiyorlarsa kendi başarı sıralarının en az yüzde 50 daha ilerisinden öğrenci almış programlara da yer vermeye çalışsınlar. Ne kadar ileri giderlerse yerleşme şansları o kadar yüksek olur." dedi.

Yarımağan, Okan Üniversitesi'nin Tuzla Akfırat Yerleşkesi'nde düzenlenen '2010-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları' ile ilgili bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, tercih döneminin bugün başladığını ve 6 Ağustos'a kadar süreceğini hatırlattı. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak alan dışı yerleşmelerin artmasını beklediklerini ifade ederek, "Yaptığımız ön çalışmalar, tüm programlara alan dışı yerleşme olabileceğini gösteriyor. Alan dışı dediğimizde aklınıza mutlaka meslek liseleri gelmesin. Örneğin tıp fakültesi için TM alanından adayın yerleşmesi de alan dışıdır." diye konuştu. Bu yıl tercih yapabilecek aday sayısının 1 milyon 300 bin civarında olduğunu, örgün kontenjanlara yerleşecek adayların ise 700 binin üzerinde olduğunu aktaran Yarımağan, örgün kontenjanlarında geçen seneye oranla 80-90 bin artış olduğunu belirtti.

Adaylara çok geniş bir yelpazeden tercih yapmalarını öneren Yarımağan, adaylara şöyle seslendi: "Kılavuzda 49 programın geçen seneki başarı sırası ve minimum puanını düzeltiniz. Bir de MF-4 puanında tercih yapacak adayların sadece MF-4 puanı başarı sırasında yanlışlık olmuş. Onu da düzeltin."