LGS ve ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin olumsuz yönde etkilenmemeleri için Kırıkkale Valiliği, 3-20 Haziran tarihleri arasında davullu-zurnalı düğün yapılmasını yasakladı. Öğretmen, öğrenci ve velilerin dilekçeleri doğrultusunda alınan karar, sınava girecekleri ve yakınlarını sevindirirken davulcuları şaşırttı.

Kırıkkale Vali Yardımcısı Cemal Polat, 12 Haziran tarihinde LGS ve 19 Haziran tarihinde yapılacak ÖSS sınavları gerçekleşene kadar ev düğünlerine izin verilmeyeceğini açıkladı. Gece geç saatlere kadar süren düğünlerin, sınavlara hazırlanan öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Polat, 'İlimizde sokak, cadde, bahçe ve açık alanlarda yapılacak ev düğünlerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 22'nci maddesi doğrultusunda 3-20 Haziran tarihleri arasında izin verilmeyecektir. Bu kanunun aksine davranan kişilere ise cezai işlemler yapılacaktır.' dedi. Valiliğin almış olduğu karar; öğrenci, veli ve öğretmenleri sevindirdi. Geleceğinin bu sınava bağlı olduğunu belirten öğrenci Erol Akkaş, uygulamadan dolayı valiliğe teşekkür ederken, zaten stres altında bulunduklarına dikkat çeken Serhat Susar da imtihan anında en ufak bir gürültünün bütün motivasyonlarını bozacağını söyledi. Kırıkkaleli öğretmen Halit Altundağ da, gürültü yüzünden öğrencilerin sınavı kaybetme oranının yüksek olduğunu, bütün emeklerinin boşa gittiğini dile getirdi.

Ev düğünlerinin yasaklanması, evlenecekler kadar esnafı ve davulcuları da etkiledi. Yaklaşık 3 hafta süresince tokmaklarını vuramayacak olan davulcular, kararın haksızlık olduğunu dile getiriyor. Yıllardır düğünlerde davul çaldığını açıklayan Bahri ?ahin (55), ilk defa böyle bir uygulamayla karşılaştığını, üç hafta süresince evine nasıl ekmek götüreceğini şimdiden kara kara düşünmeye başladığını ifade etti. Öte yandan Osmaniye'de de benzeri bir karar alınarak sınavlar yapılana kadar sokak düğünleri, halı saha maçları, korna çalınması, her türlü gürültüye neden olan yayınlar yasaklandı.