Fen, Anadolu ve sosyal bilimler liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, Sağlık Meslek liseleri ve diğer bakanlıklara bağlı liseler ile polis kolejlerinde okumak isteyen adaylara yönelik düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nın (OKS) sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak.

Bu yıl ilk kez uygulanan sistemle OKS'de, 160 puan barajını geçen adaylar girmek istedikleri okullar için 21 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında tercih listesi dolduracak. Okulların kaç taban puanla ve hangi yüzdelik dilimle öğrenci alacaklarına ilişkin bilgiler internetten yayınlanacak tercih kılavuzunda yer alacak.

Bu arada Milli Eğtiim Bakanlığı ile cep telefonu operatörü Avea'nın geliştirdiği Mobil Bilgi Projesi'nin ilk uygulaması, OKS sonuçlarında hayata geçirilecek. Proje çerçevesinde sınav sonuçları isteyen adaylara anında ulaştırılacak. Avea Genel Müdür Yardımcısı Göktekin Dinçerler, adayların sınav sonuçlarına ulaşabilmeleri için önceden kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi. Dinçerler, 'Mobil Bilgi Servisi tüm cep telefonu kullanıcılarına açık olacak. Adaylar, Sesli Yanıt Sistemi için 0 555 757 57 57, kısa mesaj için 5757 numaralarına kayıt yaptıracak. Avea aboneleri, OKS ve MTS resmî sınav sonuçları açıklanıncaya dek servislere kayıt yaptırabilecek. Sonuçları kayıt yaptırdıkları cep telefonlarından SMS ile otomatik olarak alabilecek.' dedi.

Sesli Yanıt Sistemi'nden kayıt yaptırmak için TC kimlik numarası yeterli olacak. Kısa mesajla kayıt yaptırmak isteyen aboneler ise sınavın kodunu yazıp 5757'ye gönderecek (Mesela: 12345678912 OKS veya 12345678912 MTS). Avea aboneleri, SYS ile arama başına 4 SMS/8 kontör, SMS ile yapacakları her bir sorgulama için 4 SMS/8 kontör ile ücretlendirilecek. Diğer operatör aboneleri ise bağlı bulundukları tarifeden Avea'ya yapılan arama bedeli karşılığı ödeme yapacak. Göktekin Dinçerler, Mobil Bilgi Projesi'nin Avea'nın Türkiye'de bu alanda uygulamaya geçirdiği en geniş kapsamlı bilgi paylaşımı projesi olduğunu ifade ederek projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği tüm uygulamaları kapsayacağını kaydetti. Sistemin OKS sonuçlarıyla birlikte Motorlu Taşıtlar (ehliyet) Sınavı sonuçlarının açıklanmasında da kullanılacağını bildirdi.