Rektör Yardımcısı ve Engelsiz Yaşam Birimi Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, geçen yıl YÖK kararıyla kurulan Engelsiz Yaşam Birimi ile engelli öğrencilerin sorunlarını çözerek eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören ve eğitimleri sırasında pek çok engelle karşılaşan öğrencileri tespit ettiklerini ve engelleri ortadan kaldırdıklarını belirten Prof. Turgut, "Özel gereksinimleri olan öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Onlara iyi kaynaklarla donanmış bir ortam sağladık. Bütün engelleri ortadan kaldırıp, öğrencilerimize engelsiz bir eğitim fırsatı sunmak için çalışıyoruz." dedi.

Teknolojinin bütün imkânlarını kullanarak engellilere kimi zaman bir göz kimi zaman da bir el olmayı hedeflediklerini söyleyen Prof. Turgut, "Üniversitemizde öğrenim gören 80 engelli öğrencimiz var. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarında daha başarılı olmaları engelleri aşmalarıyla mümkündür. Bunun bilinciyle onlara kolaylık sağlamak için birimimize kitap okuma makinesi, kabartma ekran, kabartma yazıcı, yazı ve resim büyütme cihazı, 2 adet yazılım programı satın aldık. Yazılım programlarından birisi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü ile Dilek Sabancı Devlet Konservatuvar Bölümü'nde okuyan öğrencimize nota tarama yöntemiyle kolaylık sağlayacak. Diğer yazılım programı ise özellikle eli ve kolu olmayan öğrencilerimizin kullanacağı özellikleri taşıyan bir program. Pek çok üniversitenin engelsiz yaşam biriminde bulunmayan bu cihazlar öğrencilerimize kolaylık sağlayacak." diye konuştu.

Engelli öğrencilere yardımcı olmak amacıyla gönüllü kitap okumak isteyenlerin birime gelerek kitap okuyabileceklerini de ifade eden Prof. Dr. Turgut, görme engellinin bu kitabı ses yoluyla okuyarak faydalanacağını vurguladı.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber