Milli Eğitim Bakanlığı Örtaöğretime Geçiş Sınavı SBS sonuçlarına göre Türkiye 8.si olan, Özel Çırağan İlköğretim Okulu öğrencisi Cemal Erat, konulara yazılı çalışmasının etkisi olduğunu söyledi.

Sınava sistemli bir çalışmanın yanısıra konulara yazılı olarak ayrıca çalıştığını belirten Erat, "İşin özünde sistemli bir çalışma var. Ama ben ayrıca konulara tek tek yazılı olarak da çalıştım. Sınavda bunun etkisini çok gördüm. Bunun dışında ilave hiçbir çalışmam olmadı." dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Çırağan İlköğretim Okulu Eğitim Koordinatörü Kerim Başay, "Ortaöğretime Geçiş Sisteminde, öğrencilerin 6, 7. ve 8. sınıfta girdikleri SBS'nin belli yüzdeleri alınarak Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Puanı (OYP) hesaplanmaktadır. Öğrencilerimiz üç yıl boyunca, öğretmenleriyle birlikte, sistemli ve planlı bir çalışma ile bu sınavlara ve dolayısıyla geleceğe hazırlandılar. Bu hazırlık aşamasında okulumuz bütün imkanlarını seferber ederek öğrencilerimizin yanında oldu. Dolayısıyla bu, yıllarca çekilen bir emek ve özverinin sonucudur. Bu anlamda Cemal Erat, Türkiye genelinde 8. sıraya yükselerek bizleri onurlandırmıştır." diye konuştu.

Özel Çırağan İlköğretim Okulu'ndan bu yıl 119 öğrencinin mezun olduğunun altını çizen Başay, şöyle dedi: "Okulumuz öğrencilerinden Türkiye genelinde ilk binde 2, ilk 5 binde 12, Kocaeli ilk 100'de 14 öğrencimiz dereceye girerek büyük başarı göstermişlerdir. Okulumuzun puan ortalaması ise 401,241 olarak gerçekleşmiştir. Öğrencilerimizden Cemal Erat 498,761 OYP ile Türkiye'de 8. sıraya girerken, ayrıca 8. sınıf SBS'de 4 öğrencimiz Cemal Erat, Nurbanu Saka, Gülcenur Osoydan ve Murteza Bahadır Şirin tüm soruları doğru cevaplayarak 500 puan almıştır. Bu başarısından dolayı öğrencilerimizi kutluyor, mutluluğunu paylaşıyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bundan sonraki eğitim hayatında daha güzel başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizin bu başarısında emeği geçen, başta öğrencilerimizin aileleri olmak üzere, bütün öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz. Bizlere bütün imkanlarını seferber eden Çırağan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkür ediyoruz."

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber