Milli Eğitim Bakanlığı ile Gedore Altaş firması arasında sanayi- okul işbirliğı için protokol imzalandı. Proje kapsamında seminerler verilecek ve 7 bin 500 öğrenci sigortalanacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gedore Altaş firması, Türkiye'de sanayi-okul işbirliği için dev bir projeye adım attı. Teknolojik donanım ve eğitim programlarını içeren işbirliği protokolünün imzalanması nedeniyle dün İstanbul'da bir tören düzenlendi. Hyatt Regency Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Gedore Altaş Genel Müdürü Bülent Savaş, "Sosyal sorumluluk bilinci doğrultusunda, kötümser, moral bozucu ve verimliliği düşük bir toplum yerine, artık iyimser, morali yüksek bir toplum meydana getirmek adına gençlerimizi teşvik eden, onları cesaretlendiren, üreticiliğini arttıran projeler üretip bunlara destek veriyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

KURSLAR PLANLANIYOR

"Mesleki teknik eğitim kulelerde yapılmaz. Sanayi kuruluşları ile beraber yapılmalıdır. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, sanayicilere sesleniyoruz, 'Siz adamınız seçip gönderin. Biz yetiştirip yeni istihdamlar oluşturalım. Hangi beceride istiyorsanız ona göre yetiştirelim' Ne kadar bilgi toplumuna geçerseniz geçin, ne kadar elektronik ortamı kullanırsanız kullanın, teknik bilgi ve el becerisi de her zaman gereklidir." Proje kapsamında işgücü potansiyelini istihdam olanağı bulunan görevlere hazırlamak, hala çalışmakta olan işgücünün yeni teknolojileri uyumları ve mesleklerinde gelişmelerini sağlamak amacıyla kurslar düzenlenecek. Proje kapsamında Gedore-Altaş, 200 endüstriyel teknik okula takım çantası hibe edecek ve 200 öğretmene seminer verecek, 7 bin 500 öğrenci sigortalanacak.