İlköğretim son sınıf öğrencilerinin merakla beklediği SBS sonuçları açıklandı. Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu, 6 ve 7. sınıf SBS'lerde elde ettiği birinciliği bırakmayarak 500 tam puanla şampiyon oldu. Bu yıl sorular kolaydı. Bin 544 öğrencinin tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.


İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. 1 milyon 18 bin adayın ter döktüğü sınavda Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu, 500 tam puan alarak şampiyon oldu. Mustafa, 6. ve 7. sınıf SBS'lerinde de 500 puanla birinciliği elde etmişti.

Kurucu, başarının sırrının derslere planlı programlı çalışmaktan geçtiğini söyledi. Sınava hazırlanırken oyun oynamaktan geri kalmadığını belirten Mustafa Kurucu, "İlk dönemde kendimi fazla yormadım ama ikinci dönemde daha çok çalıştım. Düzenli kitap okudum. Özellikle dünya klasiklerini bitirdim. Bu bana başarıyı getirdi." dedi. Bu sene soruların kolay olması birinci rekoru kırılmasına yol açtı. 8. sınıf SBS'de bin 544 öğrenci tüm soruları çözdü.

Üç yılın sonucuna göre oluşan 'ilk 10 tablosu'nda özel okullar ön plana çıktı. İlk 10'da sadece bir devlet okulu yer aldı. Almanca testine ait A kitapçığında 7., B kitapçığında ise 2. soru, baskı hatası sebebiyle değerlendirme dışı bırakıldı. Adaylar, sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'www.meb.gov.tr' adresinden öğrenebilecek. Sınav sonucuyla birlikte SBS'nin de katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) da duyurulacak. Okul tercihleri, bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar yapılabilecek. Sınavı kazananlar, tercih işlemlerini tamamladıktan sonra herhangi bir ilköğretim okulundan tercih başvurusunda bulunabilecek. İşlemlere ilişkin kılavuz, MEB'in 'oges.meb.gov.tr' adresli sitesinde yayımlanacak. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek olan öğrenciler OYP'ye göre yerleştirilecek.

Geçmiş yıllarda 5 bin civarında kontenjanın boş kalması nedeniyle bakanlık, bu sene ikinci tercih ve yedek liste uygulamasını hayata geçirecek. İlk tercih döneminde en fazla 12 tercih yapılabilecek. 26 Temmuz'da açıklanacak 1. yerleştirme sonuçlarına göre kayıtlar, 26 Temmuz-4 Ağustos arasında tamamlanacak. Bu kayıtlar sonrası boş kalan kontenjanlar, 4 Ağustos günü ilan edilecek ve 5-11 Ağustos arasında 2. yerleştirme için tercih başvuruları alınacak. Bu dönemde öğrenciler, en fazla 6 okul tercihinde bulunabilecek ve yeni bir yerleştirme gerçekleştirilecek. İkinci yerleştirme sonuçları 16 Ağustos'ta duyurulacak. Bu ilanda öğrencinin asil olarak girmeye hak kazandığı okulla birlikte, yedek olarak kazandığı okul da yer alacak.



Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber