Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi'nin talebi üzerine SAÜ tarafından şehit ve gaziler için albüm çalışması başlattı. Sakaryalı 135 şehit ve 105 gaziye yönelik hazırlanacak albüm için SAÜ Rektörlüğü'nce bir komisyon oluşturuldu. Komisyon Başkanı SAÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enis Şahin, üniversite personeli Erdoğan Erdoğan, Volkan Toy ile dernek yönetimi şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ederek bilgi topluyor.

Doç. Dr. Enis Şahin, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, şehitler ve gaziler albümünü, şehitler ile ilgili bilgi ve belge arayan yakınlarına hizmet vermenin yanı sıra, aziz vatanı, kutsal bayrağı ve yüce milleti için canlarını seve seve feda eden şehitleri sonsuza kadar yaşatarak, onlara şükran ve minnet duygularını ifade etmek için hazırladığını söyledi. Sakaryalı şehit ve gazilerle ilgili olarak en son 12 yıl yıl önce dernek tarafından bir albüm çalışması yapıldığını kaydeden Şahin; "Maalesef 1998 yılından bugüne kadar da yeni şehit ve gazilerimizin olması sebebiyle albüm çalışmasının yeniden yapılmasına ihtiyaç doğdu. Albümü şehit asker, polis ve öğretmenler ile gazilerimiz için hazırlıyoruz." dedi.

Bir aydır albümün taslak çalışmasını sürdürdüklerini ifade eden Şahin, bu kapsamda Türkiye genelindeki 45 ilin şehit albümlerini incelediklerini dile getirdi. Çalışmalar sonucunda şehit ve gazilere, Sakarya'ya ve Türkiye'ye örnek olabilecek bir taslak üzerinde anlaşmaya varıldığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu: "Taslağın belirlenmesinin ardından şehit ailelerini, gazileri ziyaret ederek bilgi toplamaya başladık. Şehit ve gazi ailelerimiz çalışmaya büyük ilgi gösteriyor. Bu durum, çalışmalarımız için teşvik edici bir kuvvet olmuştur. Çalışma kapsamında her gün ortalama 10 şehit ailemizi yada gazimizi ziyaret edeceğiz."

Çalışmaları bu ayın sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Şahin, albümün 3 ayda hazırlanacağını belirtti. Şahin, albümde şehitler ve gazilerin biyografileri, fotoğrafları ile isimlerinin verildiği cadde, sokak ve park gibi yerlere ilişkin bilgi ve fotoğrafların yer alacağını sözlerine ekledi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber