Daha önce Siirt, Van, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Giresun, Dikili, Antakya, Ayvalık ve Sinop'ta, özellikle Sosyo-ekonomik durumu çocuklarını geliştirmeye yeterli olmayan ailelerin çocukları ile gerçekleştirilen çalışmalar 10 – 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında ikinci kez Mardin'de düzenlenecek.

"PROJE KAPSAMINDA 200 ÇOCUK İLE ÇALIŞILACAK"

Mardin'de hayata geçirilen projede, diğer 'Kendini Keşfet' projelerinde olduğu gibi 8-13 yaş arası çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini arttırmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda, gönüllüler tarafından öğrencilere sanatsal beceriler, eğitsel drama, müzik ve sayısal beceriler gibi çeşitli aktiviteler yaptırılacak. Proje kapsamında, Eski Mardin merkezde bulunan 21 Kasım İlköğretim Okulu'nun çevresindeki mahallelerde ikamet eden 200 çocukla çalışılması planlanıyor. Projede Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra İstanbul , Fatih, Işık, Ankara, Boğaziçi, Koç, Gazi, Galatasaray, üniversitelerinden toplam 15 öğrenci de gönüllü olarak görev alacak.

MARDİNLİ ÇOCUKLAR KÜLTÜRLERİNE SAHİP ÇIKACAK

Bu sene farklı olarak ilk kez çocuklarla, Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl hayata geçirilen "Kültürel Mirası Koruma ve Gençlerin Aktif Katılımı" projesi kapsamında kültürel varlıkları koruma ve bu bilinci oluşturmaya da yönelik çalışmalar da gerçekleştirilecek. Çalışmalar kapsamında öğrenciler yaşadıkları il hakkında daha geniş bilgi sahibi olurken tarihi eserlerini daha yakından tanıma fırsatı bularak eserlerin kültürün aktarılmasındaki önemini kavrayacak.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber