İngiltere'de gerçekleştirilen Avrupa Rektörler Zirvesi'ne Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Gülmez de katıldı.

 

Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA) bağlı üniversitelerin tek bir çatı altında toplanarak eğitim-öğretim ve bilimsel çalışma süreçlerinde AB standartlarını yakalaması ve yüksek öğrenimde araştırmaya, uluslararası bir içerik kazandırılması amacıyla görüş ve önerilerin değerlendirildiği toplantının 3.'sü İngiltere'nin Glasgow kentinde yapıldı. Toplantıya Çağ Üniversitesi'ni temsilen Rektör Prof. Dr. Yener Gülmez de katıldı.

    

Prof. Dr. Yener Gülmez dört gün süren toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Avrupa üniversitelerinden çok sayıda rektörün katıldığı toplantıda, EUA üyesi temsilcilerin oluşturduğu ortak birleşimlerin yanı sıra katılımcıların ilgi alanlarına yönelik çalışma grup toplantıları ile panellere yer verildiğini söyledi. Prof. Dr. Gülmez 4 gün süren toplantıda Avrupa üniversitelerinin değişen toplumsal ihtiyaçlara yanıt vermesi, araştırmacıların mesleki statülerinin optimizasyonu, Bolonya Yüksek Öğretim Reformları'nın hayata geçirilmesi ve benzeri konuların ayrı toplantılar ile küçük gruplar halinde ele alındığını belirtti.

    

Avrupa'nın değişik üniversiteden toplantıya katılan rektörlerin birbirleriyle tanışma fırsatı bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Gülmez, bu arada kendisinin de birçok üniversite rektörüyle birebir görüşmeler yaptığını ve görüşmelerin üniversitelerarası ilişkiler açısından büyük önemi bulunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

    

"Çağ Üniversitesi öğrencilerine verilmekte olan eğitim-öğretim standartlarının AB standartlarına ulaştırılması amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Avrupa Birliği eğitim programları çerçevesinde Erasmus Programı içinde yer alan öğrenci değişimi için Avrupa üniversiteleri ile sıcak ilişkiler kurulması bakımından, EUA Konvansiyonu çok yararlı bir etkinlik olmuştur."