Samsun'da, 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, günümüzde psikolojik danışma ve rehberliğin her alanda ihtiyaç duyulan ve önemi her geçen gün giderek artan bir hizmet olduğunu söyledi.

Psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) alanında yapılan çalışmalar, araştırmalar ve yaklaşımların anlatıldığı 7'nci Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi, Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi'ne, Türkiye ve Kıbrıs olmak üzere 39 üniversiteden 650 öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. Kongrede 'Güncel Yaşamda PDR' konulu bir panel ve bir konferans düzenlenirken, katılımcılara belgeleri verildi.

Yapılan Kongre'nin ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da katılımcılar onuruna yemek verdi. Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Tuncay Ergene, Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kurtmen Ersanlı, Başkan Yardımcısı Cem Gençoğlu ve 39 üniversiteden 650 öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı yemekte Başkan Genç, "Hızla gelişen ve değişen Samsun'da, değişimin beraberinde getirdiği sorunları ancak alacağımız psikolojik yardımla aşabiliriz. Günümüzde psikolojik danışma ve rehberlik, bulunduğu her alanda ihtiyaç duyulan ve önemi her geçen gün giderek artan bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanma bir kültür işi olduğu kadar, gelişmişliğin de bir göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan siz gençler, ülkemizin ruhen sağlıklı gelişmesi sizlerin elinizde. Bu kongrede emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Tuncay Ergene de katkılarından ötürü Başkan Genç'e teşekkür ederken, Canik'in kabuğuna sığmadığını, yapılan bu güzel eserleri görünce daha iyi anladığını ifade etti.

Türk PDR Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kurtmen Ersanlı ise yaptığı çalışmalarla Canik'i her alanda kalkındıran, eğitime ve kültüre yaptığı yatırımlar ile ilçenin sosyo kültürel alt yapısını değiştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Canik için büyük şans olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Türk PDR Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kurtmen Ersanlı, Başkan Genç'e teşekkür plaketi takdim etti.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber