Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na (BESYO) girmek için üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarında öğrencilerin birbirleri ile yaptığı mücadeleye sıcak hava eklenince adaylar zor anlar yaşadılar.

BESYO'ya girmek için kızlarda 100 metre ve 800 metre, erkeklerde ise 100 metre ve 1500 metre koşuları yapıldı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Muğla'da sabah saatlerinde başlayan koşu sırasında, öğrenciler zor anlar yaşadı.

Sıcak hava nedeniyle öğrencilerin bazıları baygınlık geçirirken bazı öğrenciler yarışı tamamlayamadan sahadan ayrılmak zorunda kaldılar.

Muğla Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacalet Mollaoğulları, özel yetenek sınavlarının şeffaf ve herkese açık bir şekilde yapıldığını belirtti.

Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sınav saatlerinde değişiklik yaptıklarını ifade eden Mollaoğulları şunları söyledi:

"Havanın sıcak olması nedeniyle elemeleri sabah ve akşam saatlerinde yapıyoruz. Öğle saatlerinde ara vererek havanın daha serin olduğu saatleri bekliyoruz. Bu nedenle kızlar da sabah saat 09.00 ile 11.00 arası erkelerde ise akşam saat 17.00 ile 18.00 arasında koşuları gerçekleştirdik. Bu yıl kızlarda 149, erkeklerde 602 olmak üzere toplam 751 öğrencimiz başvuruda bulundu. Özel yetenek sınavını en şeffaf haliyle yapıyoruz. 100-800 ve bin 500 metre koşularında en az birinde derece yapabilen öğrenciler daha sonra yapılacak koordinasyon sınavına katılma hakkı kazanacak."

Gazetecilerin saha içerisinde neden ambulans bulunmadığını sorusuna ise Mollaoğulları, "Sınav esnasında sahada görevli doktor ve hemşiremiz olmak üzere sağlık ekibimiz bulunuyor. İlk müdahaleyi bu ekibimiz gerçekleştiriyor. Önemli bir durumda ambulansı 5 dakika gibi zaman içerisinde buraya gelebileceği için ambulans talebinde bulunmadık." diye cevapladı.

Seçmeler sırasında bayanlar 800 metre koşusunun gerçekleştirildiği sırada seçmelere İzmir'den katılan Gizem Lama koşarken ayağından sakatlanarak yere düştü. Bir süre yeden kalkmayan öğrenciye ilk müdahaleyi sahada bulunan sağlık görevlileri yaptı. Genç kıza ilk müdahaleyi yapan sağlık ekibi Gizem Lama'nın ayağında sorun olduğu gerekçesi ile hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Bunun üzerine genç kızın yakınlarının kucağında gözyaşları içerisinde Muğla Üniversitesi'ne ait bir araçla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber