Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında, 2006 Bütçe Kanun tasarılarını ele aldıklarını belirtti.

Toplantıda ayrıca, 625 sayılı Özel Okullar Kanunu'nu kökten değiştiren bir tasarının imzaya açıldığını ifade eden Çiçek, özel okullar dışındaki özel eğitim kurumlarının açılış izinlerinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınarak valiliklere verileceğini belirtti.

Özel Eğitim Kurumları'nın açılışlarında aranan en az ödenmiş sermaye ve mali teminat şartlarının kaldırıldığını anlatan Çiçek, yabancılar tarafından açılan okulların tadilatları için alınacak izinlerin de Milli Eğitim Bakanlığı yerine valiliklerce verileceğini bildirdi.

Çiçek, özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin sendika kuramayacakları veya üye olamayacaklarıyla ilgili hükmün de yürürlükten kaldırıldığını söyledi.

Çocuklarını özel okullara gönderen, Emekli Sandığı, Bağ-kur ve SSK'ya bağlı olanların, ödedikleri öğretim ücretinin tamamının gelir vergisinden düşürülmesinin sağlanacağını kaydeden Çiçek, ayrıca özel okullarda okuyanların velilerine düşük faizli, uzun vadeli kredi verilmesi imkanının getirildiğini bildirdi.

Çiçek, toplantıda ayrıca Türk Ticaret Kanunu ile ilgili tasarıyı da ele aldıklarını belirterek, Türk Ticaret Kanunu'nu uzun bir çalışmanın eseri olarak Başbakanlık'a sevk ettiklerini anımsattı.

İlgili kurumlardan gelen görüşler doğrultusunda hazırlanan 1535 maddelik tasarıya son şeklinin verildiğini kaydeden Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarının TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Türk Ticaret Kanunu tasarısının, sadece kapalı ekonomiyi değil, dışa, rekabete açık şartları dikkate alarak hazırlandığını vurgulayan Çiçek, ayrıca 14 AB müktesebatının tasarı içine konulduğunu bildirdi. ?irketler hukukuyla ilgili başlığın aşağı yukarı tamamını içine alan düzenlemenin de tasarıda dikkate alındığını kaydeden Çiçek, "Böylece, müzakere sürecini de büyük ölçüde kısaltmış olacaktır" dedi.