Erzurum Özel Aziziye İlköğretim Okulu, TÜBİTAK'ın Türkiye genelinde düzenlediği 10. Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda, 5 madalya ile en başarılı ilköğretim okulu oldu. Olimpiyata katılan 5 öğrenci 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun, 25 sınav merkezi ve Kıbrıs'ta 7 Mayıs 2005 tarihinde gerçekleştirdiği 10. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları sonuçları açıklandı. Her okuldan en fazla 5 öğrencinin katıldığı yarışmada Özel Aziziye İlköğretim Okulu'nu Haydar Emin Evren, Özge Beyza Gündoğdu, Serkan Soysal, Raşit Mete Eşrefoğlu ve Büşra Aynalı temsil etti. TÜBİTAK'ın açıkladığı sonuçlara göre 5'te 5'lik bir başarıya imza atan Aziziye Eğitim Kurumları 'Türkiye'nin en başarılı okulu' unvanını bu sene de korudu. Okul müdürü İlhami Kara, 'Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Türkiye'de en başarılı okul olmamız bizleri çok mutlu etti. Bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Türkiye genelinde seçkin okulların katıldığı olimpiyatta başarı gösteren öğrencilerimiz şimdi ve gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir.' dedi. Olimpiyat Takım Koordinatörü Y. Kurbani Kaya da öğrencilerinin emeklerinin boşa gitmemesinin en büyük sevinç kaynakları olduğunu ifade etti. Özge Beyza Gündoğdu, Matematik Olimpiyatları'nda aldığı altın madalya ile bir ilke de imza attı. Doğu Anadolu'dan olimpiyatlarda altın madalya alan ilk kız öğrenci olan Gündoğdu, başarısını, aldığı eğitime ve okul-aile diyaloğuna bağladı. Öğrenci velileri de çocukları ile gurur duyduklarını ifade ederek, başarılı sonuçların okul, aile ve disiplinli bir çalışma sonunda elde edildiğini vurguladı.

Olimpiyatlarda Aziziye İlköğretim Okulu'ndan sonra en çok madalyayı İzmir Fatih İlköğretim Okulu aldı. Altın madalya alan diğer okullar şöyle: Özel Özyurt İlköğretim Okulu, Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu, Özel Işık Akkaş İlköğretim Okulu, Özel Körfez İlköğretim Okulu ve Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu.

5 öğrenci 5 madalya

Matematik olimpiyatında büyük bir başarıya imza atan Özel Aziziye Koleji öğrencilerinden (soldan sağa) Serkan Soysal gümüş; Haydır Emin Evren altın; R. Mete Eşrefoğlu, bronz; Özge Beyza Gündoğdu, altın ve Büşra Aynalı, bronz madalyanın sahibi oldu.