Eylül ayında başlayacak eğitim-öğretim yılı ders çizelgeleri belli oldu. Ortaöğretimin 4 yıla çıkarılması ile birlikte ders içerikleri ve saatleri değişti. Seçmeli dersler ar

Bu yıl lise öğrencileri, edebiyat, coğrafya ve matematik derslerinde yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan farklı kitaplarla karşılaşacak. Seçmeli ders saatleri artırıldı.

18 ayrı seçmeli ders olacak. Anadolu liselerinin birinci yılında 10 saat ingilizce dersi verilecek.

Liselerin 4 yıla çıkarılması ile birlikte eylül ayında başlayacak eğitim-öğretim yılında öğrencileri yenilikler bekliyor. Ders çizelgeleri değişti. Alan derslerinin saatleri 4 yıla yayıldı, seçmeli dersler arttırıldı.

Lise birinci sınıfta genel liseler ile meslek liseleri ortak dersler alacak. Her iki lise türü için tanıtım ve yönlendirme dersi konuldu. Mesleklerin görüntüleriyle birlikte tanıtılacağı bu ders, lise birin ardından meslek lisesinden genel liseye genel liseden meslek lisesine geçiş için öğrencilerin karar vermesini sağlayacak. Amaç öğrencileri meslek sahibi olmaya yönlendirmek.

Meslek liselerinde lise birinci sınıfta genel liselerden farklı olarak bilgi ve iletişim teknolojisi dersi de okutulacak. Bu ders genel lise öğrencileri için ise seçmeli olacak. Genel liseler ile anadolu ve fen liselerinde seçmeli ders sayısı arttırıldı. Buna göre:

Resim, müzik, beden eğitim, matematik, geometri, analitik geometri, fizik, kimya, biyoloji, yabancı dil, sanat tarihi, girişimcilik, bilgi kuramı, proje hazırlama, bilgi ve iletişim teknolojisi, demokrasi ve insan haklarısanat tarihi, sosyal etkinlik...

Seçmeli dersler listesinde yer alacak. Lise öğrencileri sosyal, fen, türkçe matematik ve dil alanı sınıflarında okuyacak. Ancak kendi alanları ne olursa olsun fizik, kimya, matematik, biyoloji, yabancı dil gibi farklı alanların derslerini de seçmeli ders olarak alabilecekler.

Seçmeli yabancı dil dersinde ise öğrenciler; almanca, fransızca, çince, ingilizce, ispanyolca, italyanca ,japonca ve rusça derslerinden birini haftada iki saat alacak.

Hazırlık sınıfı kaldırılan anadolu liselerinin birinci yılında yabancı dil dersi 10 saat olarak belirlendi. İki, üç ve dörndüncü sınıfta ise 4 saat yabancı dil dersi verilecek. Fen liselerinde yabancı dil ilk yıl 8 saat olacak, daha sonraki yıllar üçer saat yabancı dil dersi verilecek.

MÜFREDAT DE?İ?İKLİ?İ

Kademeli olarak uygulanacak değişiklik için bu yıl coğrafya, matematik, dil ve anlatım dersi ile edebiyat ders kitapları tamamen yenilendi.