Yapılan düzenlemelerle modern bir görünüme kavuşan hasta odaları ve bekleme salonları, hasta ve hasta yakınları tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Fizikî düzenlemelerin yanı sıra yaptığı bilimsel atılımlarla da dikkat çeken endokrinoloji servisi, her geçen gün daha çok sayıda hastaya hizmet veriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ramis Çolak, her hafta düzenli olarak eğitim seminerleri gerçekleştirdiklerini söyledi. 23-24 Ekim 2010 tarihinde 1. Karadeniz Endokrinoloji Günleri düzenleneceğini ifade eden Doç. Dr. Çolak, "Diyabetik hastalarının eğitimi özellikle kan şekeri regülasyonu, başta enfeksiyonlar olmak üzere diyabetin komplikasyonlarından korunmada önem arz etmektedir. Bu amaçla bilim dalımız bünyesinde diyabetik hasta grubu eğitimi için Diyabet Okulu açılmıştır. Karadeniz Bölgesi'nde endokrin sorunu olan hasta sayısı fazladır ve yeterli sayıda endokrinoloji uzmanı bulunmamaktadır. Polikliniğimize başvuran hastalara yeterli hizmet verebilmek için poliklinik sayısı üçe çıkarılmış, çalışma saatleri düzenlenerek, poliklinikte günlük bakılan hasta sayısı otuzdan yüze çıkarılmış olup, bunun imkanlar dahilinde daha da artırılması gerektiği düşüncesindeyiz. Özellikle her gün bir öğretim üyesinin bizzat polikliniğe gitmesi hasta memnuniyetini de artırmıştır." dedi.

Endokrinoloji Bilim Dalı'nın servis ve poliklinik hizmetlerinin yeniden yapılandırılmasının eğitim ve hizmette bir hareketlilik sağladığına dikkat çeken OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Endokrinoloji yataklı servisi yüzde 100 doluluk oranı ile çalışmaktadır. Hizmet kalitesi ve hasta memnuniyetini artırmak için hasta odaları yeniden düzenlenmiş, eskiyen karyola ve yataklar değiştirilmiştir. Her odaya refakatçi koltuğu, buzdolabı ve televizyon konularak daha modern hale getirilmiştir. Bölgemizde büyük bir ihtiyaç olan, tiroid kanserlerinin tedavisinde kullanılan radyoaktif iyot tedavi ünitesi ile ilgili hazırlıklar tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bu ünite hizmete girdikten sonra hastalarımızın başka illere gitmesine gerek kalmayacaktır." şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ise bölümdeki akademik personel yetersizliğini aşmaya çalıştıklarını belirtti. Dağdemir, "Endokrinoloji bilim dalında bulunan iki profesör öğretim üyesinin emeklilik nedeniyle ayrılmaları sonucu, endokrinolojideki bütün hizmetler bir yardımcı doçent öğretim üyesi tarafından yürütülür hale gelmiştir. Öğrenci ve araştırma görevlilerinin dersleri, yatan hasta ve poliklinik hastaları ile konsültasyon hizmetleri bir öğretim üyesi tarafından yürütülmek zorunda kalmıştır. Bu kadar yoğun işin hizmet kalitesinde aksamaya neden olmadan bir öğretim üyesi tarafından yürütülemeyecek olması nedeniyle verilen eğitim ve sağlık hizmetinin kaliteli sürdürülebilmesi için ayrılan öğretim üyelerinin yerine yeni öğretim üyesi alınması mecburi hale gelmiştir. Bu nedenle iki kadro açılarak bu ihtiyaç giderilmeye çalışılmıştır. Ayrıca endokrinoloji bilim dalında görev yapan yardımcı doçent öğretim üyesinin doçent olması nedeniyle, doçentlik kadrosuna atanmıştır. Tüm bu atama işlemleri Yüksek Öğretim Kurulu Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltilme Yönetmeliğine göre tesis edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber