Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karadeniz Hukuk Günleri başladı. Omtel Otel'de gerçekleşen hukuk sempozyumuna Karadeniz'e komşu ülkelerden hukukçular katıldı. Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya ve Türkiye'den çok sayıda hukukçunun yer aldığı sempozyumda katılımcılar, ceza hukuku konusunda fikir alışverişinde bulundu.

1. Uluslararası Karadeniz Hukuk Günleri Sempozyumu'nun açılışında konuşan OMÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri, bu toplantıların her yıl düzenli olarak yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Hakeri, "Düzenlediğimiz bu toplantı Karadeniz'e komşu ülkelerin katıldığı ilk hukuk toplantısı. Bu seneki konumuz ceza hukuku. Her sene bu toplantıları yapacağız seneye Gürcistan da olacak. Karadeniz in en büyük kenti Samsun buna öncülük ediyor. Bu sene ilk kez 75 öğrenci ile eğitime başlıyoruz. 2 tanede yüksek lisans programı açtık. Kamu hukuku ve tıp hukuku. Tıp hukuku Türkiye bir ilk ve çok önemsiyoruz. toplantımızın verimli geçmesini diliyorum." dedi.

Sempozyuma katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Karadeniz'e komşu ülkelerden gelen hukukçuların fikir alış verişinde bulunmalarının önemini vurguladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir ise organizasyonun Samsun'da yapılmasının anlamlı olduğunu kaydetti. Başsavcı Yetişir, "Bir hukukçu olarak bu toplantının Samsunda yapılmasından mutluluk duyuyorum. Bize komşu ülkelerle yapacağımız fikir alışverişi çok verimli olacak. Hukuk dünyada herkese lazım. Ekmek gibi su gibi ihtiyaçtır. Tıp hukuku yüksek lisans programının Samsunda açılmış Türkiye için çok önemli." şeklinde konuştu.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber