Talim Terbiye Kurulu'nun hazırladığı yeni karnelerde 4-12 sınıflar arasındaki tüm başarı durumu şekiller ve grafiklerle yer alacak.

Talim ve Terbiye Kurulu, öğrenci karnelerinin değiştirilmesi için düğmeye bastı. Yeni karnelerde 4-12 sınıflar arasında öğrenim gören çocukların yıllara göre başarıları ve not ortalamaları da yer alacak. Öğrenci, karneye baktığında tüm yılların not ortalamasını grafiklerle görebilecek. ?ekil ve grafiklerle bezenecek yeni karnelerle sahtecilik olaylarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Karnelerin sadece dönem ya da yıl sonu alınan notların olduğu bir belge olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, ?Yeni karne, öğrenciyle adeta konuşacak ve onu düşündürecek nitelikte olacaktır. Öğrenci, karnesine bakarak kendisiyle muhasebe yapma imkanı bulabilecektir? dedi. Karnelerin geçmişte tek amaçlı olarak kullanıldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Karnenin sadece dönem ya da yıl sonu alınan notların olduğu bir belge olmaktan çıkarılması gerekmektedir. Karne, o öğrencinin hem öğretim yılı itibariyle hem de öğrencinin eğitim hayatı boyunca aldığı notları gösteren geniş bir bilgi tahtası olmalıdır. Üzerinde çalıştığımız yeni karne ile 4-12 sınıflar arasında öğrenim gören çocuklarımızın yıllara dağılmış olan başarıları, bu başarıları arasındaki ilişkilerin çok boyutlu olarak ilişkilendirilmesi ve tam bir bütünlük içinde değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.?

DAVRANI? NOTU ORTALAMAYI ETKİLEYECEK

Yeni karne uygulamasında öğrencinin ?davranış notu? da çok önemli bir kriter haline dönüşecek. Davranış notları, genel ortalamayı etkileyen en önemli karine haline dönüşecek. Yeni karnelerin, öğrencilerin dışında öğretmenler, okul ve veli için de son derece anlamlı ve işlevsel olacağını kaydeden Erdoğan, ?Yıllar geçtikçe öğrencilerin kendi gelişimlerini gözlemleyebilmelerini sağlaması açısından karnelerine bakmak daha çekici hale gelecektir? diye konuştu.