MEB'in pazar günü başlatacağı "Bilgisayarlı Eğitime Destek" Kampanyası, 2005 yılı sonuna kadar bilgisayarsız ve internetsiz okul kalmaması için hayırseverlerle işbirliği yoluna gidilmesini içeriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarına 1 milyon yeni bilgisayar kazandırmak üzere yeni bir kampanya başlatacak. "Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası" adındaki proje, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile birlikte hazırlandı. Kampanyaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle 5 Haziran Pazar günü İstanbul'da başlanacak.

20 bin okulun yararlandığı ve internet erişim projesinin devamı niteliğinde olan yeni kampanya, 2005 yılı sonuna kadar bilgisayarsız, laboratuvarsız ve internetsiz okul kalmaması için hayırseverlerle işbirliği yoluna gidilmesini içeriyor. Kampanya çerçevesinde sadece bu projede kullanılmak üzere ulusal bankalara hesaplar açılacak. Bu hesaplarda toplanan paralar karşılığında Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla temin edilen bilgisayarlar, kalkınmada öncelikli illerden başlanarak dağıtılacak.

SMS ile bağış alınacak

Kampanya ile cep telefonlarından kısa mesaj (SMS) yolu ile de bağış toplanarak eğitim sistemine destek sağlanacak. Kampanyanın radyo televizyon ve gazetelerdeki tanıtımlarını TÜBİSAD gerçekleştirecek. Maliye Bakanlığı'nın desteği ile bağışlanmak üzere alınacak bilgisayarlar, KDV'den muaf tutulacak ve bu amaçla yapılan harcamalar Kurumlar Vergisi'nden düşülecek.

Kampanya dahilinde hayırseverlerin katkıları ile alınacak bilgisayarlar MEB tarafından ihtiyaç önceliğine dikkat edilerek okullara teslim edilecek. Ayrıca, bağışta bulunan bilgisayarların diledikleri okula, ilçeye ve ile tahsis edilmesini sağlayabilecek.