Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletine (NRW) bağlı Essen şehrinde yapılan bir araştırmaya göre okula geç başlayan çocukların erken başlayan çocuklardan daha başarısız olduğunu ortaya çıkardı.

 

Essen Araştırma Enstitüsü'ne NRW'de her sene 200 bin çocuk okula başlıyor, bunlardan sadece 14 bininin 5 veya 6 yaşında okula yazıldığı bildirildi. Fransa'daki öğrencilere de değinen Araştırma Enstitüsü, oradaki birçok çocuğun 5 yaşından itibaren okula başladığına dikkat çekerken, 7 yaşının geç olduğunu ve çocukların küçük yaştan itibaren okul atmosferine alıştırılması gerektiğine işaret etti. Ana okullarının yararlı olduğunu ortaya koyan enstitü, bundan her çocuğun faydalanması gerektiğini söyledi.

 

Velilerin çocuklarının yanında bulunduğu esnada mümkün olduğunca konuştukları lisanı anlaşılır ve tane tane konuşmaları gerektiğini anlatan Essen Enstitüsü, velilerin çocuklarına mutlaka sıkça soru sormaları gerektiğini de vurguladı. Anne ve babaların çocuklarına 4 yaşından itibaren oyuncak yerine satranç oynamasını veya yazı yazmasını öğretmesi gerektiğini vurgulandı.