Eskişehir'de, 2005-2006 eğitim- öğretim döneminde okul öncesi eğitimin pilot olarak uygulanacağı bildirildi. Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu projeyi açıkladı.

 

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin sadece çalışan veya maddi durumu yeterli olan ailelerin çocuklarına değil, toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeksizin verilmesi gereken bir hizmet olduğunu söyledi.

     

Ailelerin okul öncesi eğitimin öneminin giderek farkına vardığını ve kendi imkanlarıyla bu eğitimi vermeye çalıştıklarını ifade eden Toklucu, şöyle konuştu:

     

''Okul öncesi eğitim alan bir çocuğun önce algılama düzeyi yükselir. Çocuk, ihtiyaçlarını kendi karşılamayı, seçmeyi ve sosyal bir ortamda nasıl davranacağını öğrenir. Çocuk aynı zamanda derslerin hafifliği nedeniyle okula sevimli bir başlangıç yapmış olur. Bazı beceri ve alışkanlıkların kazanılmasında 7 yaş çok geç olabiliyor. Gelişmiş ülkelerde eğitimin doğumdan önce başladığı esasıyla eğitim yapılıyor. Türkiye de zamanla bu aşamaya gelecektir. Okul öncesi eğitimde sadece çocuğu değil, aynı zamanda anne ve babaları da eğitmiş oluyoruz.''

    

Toklucu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnan'ın Eskişehir'de incelemelerde bulunduğunu belirterek, gelecekte yapılması planlanan okul öncesi eğitimin 2005-2006 eğitim- öğretim döneminde Eskişehir'de pilot olarak uygulanmasına karar verdiklerini bildirdi.

     

Anadolu Üniversitesi ile Okul Öncesi Platformu kurduklarını belirten Toklucu, ''Akademisyenlerle birlikte yürütülen çalışmada ailelere ve öğrencilere okul öncesi eğitimin önemi anlatılacak. Bu konuda altyapı çalışmaları hazırlanacak. Projeyi hayata geçirmek için yaklaşık 20 okula ihtiyaç var. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde bundan sonra yapılacak okulları anaokulu yapacağız'' diye konuştu.