kitaplarıyla büyük bir açığı kapatan Ertekin, kitap yazmayı adeta görevinin bir parçası haline getirdi. 1982 yılından bu yana devamlı kitap yazan Müdür Ertekin, bulunduğu bölgede araştırmacı kimliğiyle de tanınıyor. Çocuk edebiyatında fotoroman senaryolarıyla işe başlayan Ertekin, 1982'de Türkiye'nin mevcut iki çocuk dergisinden biri olan Can Kardeş'te "Küçük Kahramanlar" ve "Gazeteci Çocuk" isimli iki fotoroman yazmaya başladı. Çalışmalarına 6 ciltlik aile ansiklopedisi, çıraklık eğitim ders kitabı, masal kitapları ve yerel tarih araştırmalarıyla devam etti.

Tire konusunda Almanya'nın Berlin şehrinde, "Tire ve Çevresi Kültürü", Fransa'nın Macon Belediyesi ve Akademi Macon'da "Lamartin ve Tire" konulu konferansların yanısıra İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tokluoğlu Sempozyumu" ile "2. Türk Kültüründe Tire Sempozyumu'nda bildiriler sundu. Tire hakkındaki 10. kitabı "Behram Kethüda" da yayınlanan Ertekin, neden bu ilçeyle çok ilgilendiğini şöyle anlatıyor: "Yerel tarih çok önemli. Her geçen gün tarih bilincini kaybederken zamanın ve mekanların acımasız hoyratlığına karşı eli kalem tutanların, yaşadıkları şehre bir borçları olduğunu düşünüyorum. Tarih denilen mahkemede daha sonra gelecek nesiller bizi yargılarken bu kitaplar savunmamı oluşturacak. Bu çalışmalarla geleceğe ışık tutmak, bireysel olarak manevi mesuliyetten kurtulmak istiyorum."

Türkiye Yazarlar Birliği ve İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi de olan araştırmacı yazar ve eğitimci Levent Ertekin, 1961 yılında Tire'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1982'de Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Psikolojik Rehberlik Danışmanlığı alanında yüksek lisans yaptı. Sinop, Bursa İnegöl ve Tire'de öğretmenlik yapan Ertekin, 1995 yılından bu yana Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber