"Ben zengin olacağım diyen öğretmenlik mesleğini seçmesin" diyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e göre öğretmenler en az 3000 YTL maaş alması gerekiyor.

Çelik, Hendek İlçesi'nde yaptırılan Kız Meslek lisesi ve Pratik Kız Sanat Okulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük hamleler yapıldığını söyledi. Gelecekten asla endişe duyulmaması gerektiğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin emin ellerde olduğunu ve halkın içinden çıkan emin kadroların, ülkeyi yönettiğini belirtti. Hükümet için mesai saatinin 24 saat olduğunu ifade eden Çelik şunları kaydetti:

''Dünyanın en fazla sıfırlı, değersiz parası bizim paramızdı. Kim diyebilir ki; (bir rüzgar esti tüm sıfırları alıp götürdü). Bunlar kolay olmadı. Döviz düştü. Türkiye her yönüyle kabuk değiştiriyor. Öğretmenlik kariyer mesleği haline geldi. Atamalara adil bir sistem getirdik. 20 bin öğretmenin atamasını 15 dakikada yaptık. Eskiden Milli Eğitim Bakanlığı'nın koridorları çarşamba pazarı gibiydi. 100 bin öğretmene bilgisayar verdik. Öğretmen bilgisayar kullanmasını bilmezse öğrenciye nasıl öğretecek? 27 Kasım'da öğretmenlere kariyer sınavı yapacağız. Önce stajyer öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olabilecek. Özlük hakları da iyileşecek, kendilerini de her gün yenileyecek.'' Türkiye'de tatil sayısının çok fazla olduğuna da işaret eden Çelik, ''Türkiye bir tatil cennetidir. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar tatil göremezsiniz. Bir yılda aşağı yukarı 132 gün tatil var'' diye konuştu.

-''Ö?RETMENLİK FERAGAT MESLE?İDİR...''-

''Öğretmenler bazen (bu kadar paraya çalışılır mı?) diye hayıflanıyor. Benim imkanım olsa, bütçede kaynak olsa, 850 YTL değil 3 bin YTL veririm'' diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Maliyecisi, hukukçusu, öğretim üyesi para istiyor. Peki bu paralar nerede? Bu memleketin paraları hortumcular, modern hırsızlar tarafından alınıp götürüldü. Bunlardan hesap sormalıyız. Öğretmenlik feragat mesleğidir. (Ben zengin olacağım) diyen öğretmenlik mesleğini seçmesin.''

Çelik daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan 8 derslikli Hendek Kız Meslek Lisesi ve Pratik Kız Sanat Okulu'nu eğitim-öğretime açtı.